Măsurile ridicole ale unui guvern nevolnic (SpotMedia)

dogioiu.jpg

Ioana Ene Dogioiu
Image source: 
spotmedia.ro

Secțiile ATI sunt pline și fiindcă pacienții cred că pot duce boala singuri, acasă. Medic: „Ajung la spital când se simt foarte rău și devin automat o urgență” (Libertatea) - Raportul de activitate pus pe masa premierului de ministrul Sănătății. Voiculescu i-a raportat lui Cîțu și numărul de share-uri de pe Facebook (HotNews) - O nouă generație de chiriași își caută loc la parterul blocurilor din București (Ziaru Financiar) - I love you, Hagi! (Gazeta Sporturilor)

Măsurile ridicole ale unui guvern nevolnic (SpotMedia)

„Măsurile antiCovid scremute aproape o săptămână sunt o mare fâsăială care dă măsura slăbiciunii periculoase și pe alocuri inepte, dar și a populismului periculos al acestui guvern”, comentează Ioana Ene Dogioiu.

„Să luăm Bucureștiul. Deși este la un indice de infectare egal cu al altor localități aflate în carantină, va avea niște limitări absolut simbolice. În timpul săptămânii. absolut nimic în afara restaurantelor deja închise, dar mutate pe terase practic închise.

Vineri, sâmbată si duminică, nu se va mai putea circula după ora 20 și nu se va putea intra în mall-uri după ora 18. O mare lovitură dată pandemiei, nu glumă! Să vedem ce urmează să se întâmple, în mod logic.

Până vineri la 20 din București se va ieși pe capete, fiecare unde vede cu ochii, în stațiuni, la rude, la prieteni, pe unde vor putea. Sigur că vor lua și virusul după ei, dacă sunt infectați, că doar n-o să-l închidă în casă.

Pentru cine totuși chiar nu va găsi unde să plece din București, mall-urile rămân deschise până la 18. Dacă scurtezi programul de lucru, ce efect obții oare? Sporești aglomerația în timpul mai scurt de funcționare, e simplu.

Aglomerația va spori și la metrou, unde în afara orelor de vârf trenurile vor circula la intervale mai mari, deci timpul petrecut în stații și numărul celor din vagoane va fi mai mare.

Pentru slujba de Înviere, alt populism. Toată Europa Occidentală întâmpină Paștele catolic cu prudență, unii cu lockdown, nu-și mai dă nimeni ochii peste cap.

La noi, deși vârful de infectări este așteptat tocmai înainte de Paști – că doar de aia prelungim și vacanța elevilor, nu? – se stabilește de pe acum că la Înviere va fi liber până la ora 2. Cum să îți asumi așa ceva când tu, guvern, te aștepți deja la cel mai rău val de până acum și când deja ești cu ATI-ul plin?”.

Integral pe SpotMedia.

 

Secțiile ATI sunt pline și fiindcă pacienții cred că pot duce boala singuri, acasă. Medic: „Ajung la spital când se simt foarte rău și devin automat o urgență” (Libertatea)

Medicii avertizează că tot mai mulți pacienți ajung în stare din ce în ce mai gravă la spital, cu necesar de tratament la Terapie Intensivă, fiindcă apelează prea târziu la ajutor medical. Oamenii cred că pot duce infecția cu COVID-19 singuri, spun medicii. La Iași ajung zilnic în Urgențe între 3 și 6 cazuri de persoane care au nevoie de oxigen, inclusiv oameni tineri, de 30 de ani.

Încă din preajma Crăciunului, medicii au tras un semnal de alarmă, întrucât testele rapide antigen, pentru depistarea infecției cu COVID-19, au început să se găsească cu ușurință în farmacii, iar oamenii au început să se testeze singuri, acasă. Dacă fac testul corect și rezultatul este pozitiv, mulți aleg să rămână să se trateze la domiciliu. În multe cazuri nu anunță nici măcar medicul de familie și iau o serie de tratamente care circulă online, explică medicii contactați de Libertatea.

 

Raportul de activitate pus pe masa premierului de ministrul Sănătății. Voiculescu i-a raportat lui Cîțu și numărul de share-uri de pe Facebook (HotNews)

21 pagini are raportul de activitate pe care ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a pus pe masa premierului, după ce Florin Cîțu i-a cerut să spună cum s-a pregătit în trei luni, de când a venit la MS, pentru valul trei al pandemiei. Potrivit documentului consultat de HotNews, în mare parte, Voiculescu spune ce planuri are, la capitolul realizări fiind menționate testele, schimbarea modului de calcul a ratei incidenței și campania de comunicare "Om cu om oprim pandemia". La acest ultim capitol, ministrul Sănătății a raportat inclusiv numărul de comentarii și share-uri de pe Facebook.

 

O nouă generație de chiriași își caută loc la parterul blocurilor din București (Ziarul Financiar)

Bucureștiul, tărâmul spațiilor comerciale ocupată de covrigării, bănci, farmacii și case de pariuri, face cunoștință în ultimele luni cu noul profil de chiriaș: micul antreprenor, cel care vrea să ajungă mai aproape de client. Deși într-o perioadă vitregă pentru business, unii curajoși, care au reușit să supraviețuiască până acum cu startup -urile lor pandemiei, accesează spațiile lăsate libere de alte afaceri, mai puțin norocoase. Brutării artizanale, băcănii, carmangerii sau cofetării se așează pe bulevarde, „în calea” clienților .

 

I love you, Hagi! (Gazeta Sporturilor)

Ianis Hagi a salvat în final un meci thriller, cel cu reprezentativa Macedoniei din preliminariile CM 2022.

New Romania a luui Mirel Rădoi e un amestec ciudat de entuziasm frenetic în atac și inconștiență totală în apărare. Am condus cu 2 – 0, am fost egalați în 2 minute, am învins când nu mai spera nimeni.

Duminică ne așteaptă șocul cu Germania.

 

 
Revista presei românești - 26 martie 2021