Pasul mic înapoi făcut de Klaus Iohannis (ziare.com)

dogioiu.jpg

Ioana Ene Dogioiu este senior editor ziare.com
Image source: 
ziare.com

60% din diagnosticele puse în România sunt greşite (Adevărul) - Un român nu poate trăi decent fără 2.684 lei pe lună (Evenimentul Zilei)

Pasul mic înapoi făcut de Klaus Iohannis. Atunci când cetățenii nu acceptă votul cu mâna sucită la spate (ziare.com)

Conferinta de presa a presedintelui Iohannis este o prima victorie a celor care au aratat ca nu sunt dispusi sa voteze negativ si au formulat apasat exigenta ca presedintele Iohannis sa inceapa sa se prezinte in fata angajatorului sau, poporul, pentru o descarcare de gestiune dupa primul contract si pentru un nou interviu pentru prelungirea acestuia.

Este doar un prim pas.

Conferinta de presa a fost organizata oarecum smechereste, pe picior. Sunt redactii care au aflat de ea din presa, ceea ce este anormal. Presedintele insusi a facut anuntul cu cateva minute inainte de ora inceperii. Deci un fel de blitzkrieg care sa ia presa prin suprindere si sa nu lase loc pentru o pregatire temeinica.

Aceasta conferinta de presa nu tine loc de dezbatere, pentru ca formatul e complet diferit.  Intr-o conferinta de presa cu multi jurnalisti, fiecare e limitat in mod firesc la cateva intrebari, ca sa ajunga toata lumea. De aceasta data limita a fost de doua, maximum 3 intrebari. Si fiind prima conferinta de presa de anul acesta, cel putin, sigur ca intrebarile erau multe, jurnalistii au fost tentati sa acopere cat mai mult.

La chestiunile concrete, dl Iohannis a pasat raspunsul: MCV la dl Predoiu, chestiunea Raed Arafat ministrului de Interne, desi ambele tin de domenii in care presedintele are competente macar prin CSAT. La intrebarea privind Rusia a Andreei Pora, presedintele a raspuns cu o salata de vorba care insa nu a putut fi desfacuta foaie cu foaie.

Cred in continuare ca presedintele ar trebui sa participe la dezbaterea cu contracandidata sa. Adica o dezbatere intre 3 milioane de voturi si 2 milioane de voturi.

Nu cred ca e corecta atitudinea celor care spun: nu-l mai criticati, ca iese Dancila! Daca il criticati inseamna ca o sustineti pe Dancila! Sub nicio forma!, scrie Ioana Ene Dogioiu. 

Integral pe ziare.com. 

60% din diagnosticele puse în România sunt greşite (Adevărul)

Şase din zece pacienţi din Bucureşti au primit cel puţin o dată un diagnostic greşit sau un tratament neadecvat. Cel puţin aşa arată un studiu realizat de o clinică din Capitală. Potrivit raportului, cele mai multe diagnostice greşite au fost primite de pacienţi pentru afecţiuni oncologice (29,7%), ginecologice (13,5%), neurologice (13,5%), endocrinologice (10,8%) şi cardiologice (8,1%).

Iar rezultatele acestei cercetări vin la scurtă vreme de la anunţul revoltător al autorităţilor din Slobozia care susţin că anul trecut, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu 30% dintre diagnostice au fost eronate. „Secţiile unde a fost înregistrat cel mai scăzut grad de concordanţă între diagnostice sunt Medicină Internă, Neurologie, Obstetrică-Ginecologie şi Gastroenterologie”, se arată într-un document intern al unităţii medicale. 

Cine a făcut studiul   

Intermedicas, unitatea sanitară care a realizat studiul, este o clinică din România care furnizează a doua opinie medicală. Aceasta are acces direct la medici de talie internaţională din Europa, SUA şi Japonia. De asemenea, clinica a implementat un program lunar de „Visiting Professors” în care pacienţii români pot întâlni, la Bucureşti, medici cu expertiză internaţională în diferite practici medicale.

Un român nu poate trăi decent fără 2.684 lei pe lună (Evenimentul Zilei)

Valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent pentru o familie de doi adulți și doi copii pentru luna Septembrie 2019 este de 6954 lei pe lună.

Valoarea coșului pentru o familie de doi adulți și un copil este de 5918 lei pe lună, pentru o familie de doi adulți fără copii este de 4383 lei pe lună, iar pentru o persoană adultă singură este de 2684 lei pe lună.

În luna octombrie, Parlamentul României a adoptat o lege conform căruia coșul lunar pentru un trai minim decent reprezintă principalul element de fundamentare a salariului minim pe economie și a politicilor salariale.

Revista presei românești - 14 noiembrie 2019