Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, face un gest terapeutic. Pentru propria imagine (Republica)

pintea.jpg

Sorina Pintea le-a vizitat pe persoanele rănite în accidentul din Ialomiţa şi internate în Capitală.
Sorina Pintea le-a vizitat pe persoanele rănite în accidentul din Ialomiţa şi internate în Capitală
Image source: 
Facebook/Ministerul Sănătății

Interviu exclusiv cu Viorica Dăncilă: „Voi rămâne candidatul PSD la prezidențiale chiar dacă trece moțiunea” (Adevărul) - Lia Savonea va încerca marți pentru a șasea oară numirea Adinei Florea la șefia Secției speciale/ O parte din magistrații din CSM vor să o revoce/ Câte voturi sunt necesare pentru o astfel de decizie și care este procedura (HotNews)

Interviu exclusiv cu Viorica Dăncilă: „Voi rămâne candidatul PSD la prezidențiale chiar dacă trece moțiunea” (Adevărul)

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul cu trei zile înainte de moțiunea de cenzură, premierul Viorica Dăncilă susține că unii dintre parlamentarii care au semnat moțiunea opoziției se vor răzgândi până la votul final. Totuși, premierul ia în calcul și un scenariu pesimist, însă chiar dacă guvernul pică, Viorica Dăncilă va rămâne candidatul PSD la prezidențiale, cu obiectivul de a duce partidul peste scorul de la europarlamentare (22 ,5%).  În caz contrar, demisionează.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, face un gest terapeutic. Pentru propria imagine (Republica)

Într-un gest controversat de imagine, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a fotografiat luni cu victimele accidentului de la Ialomița, internate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni. Din cele șase persoane rănite, patru se află încă la Terapie Intensivă, de unde Ministerul Sănătății a postat, pe pagina de Facebook imagini. Încă una se  află în secția de chirurgie plastică.
"Starea lor este bună, stabilă. Am vorbit cu toate, inclusiv cu fata de 19 ani care e mai grav. Medicii spun că se vor recupera”, a declarat Sorina Pintea, citată de ministerul Sănătății.
Un salon de terapie intensivă este un loc strict rezervat manevrelor terapeutice care să țină pacienții în viață și să îi ajute să se recupereze. Trecuți de multe ori printr-o traume uriașe, cu corpul rănit și fragil, oamenii care ajung aici nu au nevoie de socializare cu politicieni și nici de urări de sănătate din partea acestora. Singurul gest terapeutic pe care îl face o persoană care caută să pozeze într-un astfel de spațiu, alături de oameni aflați pe patul de suferință, este pentru propria imagine. 
Iar acest lucru se întâmplă în timp ce adevărate gesturi terapeutice care stau în puterea unui ministru, politicile și măsurile care să însănătoșească un sistem medical bolnav, se lasă așteptate.

Lia Savonea va încerca marți pentru a șasea oară numirea Adinei Florea la șefia Secției speciale/ O parte din magistrații din CSM vor să o revoce/ Câte voturi sunt necesare pentru o astfel de decizie și care este procedura (HotNews)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se întrunește marți, când Lia Savonea vrea să facă o nouă încercare - a șasea - de numire a procurorului Adina Florea la șefia Secției de anchetare a magistraților. O parte din membrii CSM intenționează ca în ședință să ceară revocarea din funcție a lui Savonea, acuzată că "a luat CSM pe persoană fizică", au declarat surse din Consiliu pentru HotNews.ro. 
Magistrații care vor să inițieze acest demers îi reproșează șefei CSM mai multe decizii pe care le-ar fi luat în nume personal, comunicate de presă transmise în numele membrilor CSM, fără însă a-i consulta, modul în care convoacă ședințele CSM, întârzierea nejustificată a unor acte procedurale. Unul dintre demersurile care au provocat furia membrilor CSM a fost legat de propunerile de modificare a Legii Agenției Naționale de Integritate (ANI) și scandalul privind averea sa.
Surse din CSM au declarat pentru HotNews.ro că până acum sunt cel puțin șapte semnături din partea membrilor CSM care vor să ceară revocarea Liei Savonea. O astfel de decizie - pentru care ar fi necesare 10 voturi - ar fi fără precedent în istoria CSM. Ședința plenului CSM este programată marți, de la ora 10.00.
Judecătoarea Lia Savonea a fost validată de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii pentru funcția de președinte al CSM în 12 decembrie 2018, fiind percepută de la început drept apropiată a PSD. Savonea a fost singurul candidat pentru această poziție. 
Lia Savonea şi-a început activitatea la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, în 1996.  Din 2003, ea este magistrat la Curtea de Apel București, unde a fost vicepreședinte, apoi președinte.

Revista presei românești - 8 octombrie 2019