Tăriceanu îi cere Vioricăi Dăncilă să se retragă de la guvernare (România Liberă)

dancila.jpg

Image source: 
gov.ro

PSD încearcă să racoleze parlamentari de la ALDE, pentru a avea majoritate parlamentară. Tăriceanu cere PSD să iasă de la guvernare, scrie România Liberă.

PSD îl sprijină pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului, în încercarea de a atrage în tabăra social-democrată parlamentari din ALDE. În planul PSD, Meleșcanu ar fi urmat să atragă 15-20 parlamentari ALDE, fapt care nu s-a întâmplat, cel puțin deocamdată. Potrivit Constituției, președintele României decide remanierea miniștrilor. Însă, în cazul în care se schimbă compoziția politică a Guvernului, exercită această atribuție doar pe baza votului Parlamentului. Or, social-democrații încearcă să acrediteze ideea că nu s-a schimbat componeneța politică și nu ar fi necesar un vot al Parlamentului. Social-democrații nu se grăbesc să ceară votul Parlamentului, atât timp cât nu sunt siguri de majoritate.

 

Adevărul: Criminaliştii au găsit camera unde Dincă îşi tortura victimele

Intrarea în buncăr era mascată cu fiare și cutii. Buncărul despre care s-a vorbit încă din primele zile ale scandalului Caracal era sub o rampă de maşini. Aici, Dincă îşi construise o încăpere mică pe pereţii căreia înfipsese belciuge din fier. Încăperea descoperită de anchetatori în curtea lui Gheorghe Dincă a ridicat mari semne de întrebare încă de la începutul anchetei. Construită în pământ, camera nu depăşeşte 10 metri pătraţi şi este amplasată lângă un garaj, iar intrarea în această încăpere Dincă o mascase cu fiare, cutii şi butoaie. ”În interiorul acestei cămăruţe era o saltea făcută din mai mute pături. Este o probă foarte importantă”, spun surse din anchetă. Criminaliştii cred că aici Dincă îşi ascundea şi maltrata victimele. Pe pereţii încăperii erau mai multe belciuge din fier, însă în momentul descinderii nu au fost găsite lanţuri sau lacăte. Din casa lui Gheorghe Dincă au fost scoase sute de obiecte. Mare parte dintre acestea au fost deja expertizate şi sunt deja probe în dosarul ”Caracal”.

 

Dacian Cioloș o „arde” (politicianist) pe Viorica Dăncilă! Memoria scurtă a liderului PLUS

Dacian Cioloș s-a contrat cu Viorica Dăncilă pe tema propunerilor de comisar european. Numai că trecutul îi bântuie pe amândoi.

Problema propunerilor făcute de România pentru postul de comisar european a încins puțin spiritele în București. După cum am mai scris Guvernul vrea să o promoveze pe Rovana Plumb, europarlamentar PSD, iar Opoziția, reprezentată de Dacian Cioloș, liderul grupului înființat de președintele francez Macron, face tot posibilul să nu se întâmple asta.

 

Președintele ales al Comisiei Europen, Ursula von der Leyden nu a luat o decizie, așa că românii se războiesc în declarații

Viorica Dăncilă a spus ieri: „Eu nu am văzut nimic oficial (privind respingerea propunerilor de comisar – n.r.). Am văzut dorinţa unora de a avea comisarii respinşi, pentru că avantajele politice sunt mai importante decât imaginea României. Am fost europarlamentar şi, indiferent de cine a fost nominalizat comisar european, chiar domnul Cioloş, când a venit comisar pe agricultură – eram membru al Comisiei pentru agricultură din PE – am susţinut candidatura domniei sale pentru că era reprezentantul României. Aş vrea să văd aceeaşi abordare şi aceeaşi responsabilitate din partea tuturor”, a afirmat Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Argeş.

Replica lui Dacian Cioloș nu a întârziat: „Viorica Dăncilă nu înțelege, deși a stat nu știu câți ani în Parlamentul European, că funcția de comisar european nu trebuie să fie rodul unor trocuri între politicienii din România. Persoana trimisă acolo trebuie să fie competentă, să nu planeze asupra ei suspiciuni de corupție, să aibă o gândire proeuropeană, să fie de folos României și Uniunii Europene, nu doamnei Dăncilă pe persoană fizică, a scris acesta pe Facebook.

 
Revista presei românești din 6 septembrie 2019