Zilele guvernului PSD-ALDE sunt numărate (Adevărul)

tariceanu.jpg

Zilele guvernului PSD-ALDE sunt numărate. Tăriceanu insistă să fie candidat unic, altfel blochează bugetul şi iese de la guvernare, susșin surse politice citate de Adevărul.
Zilele guvernului PSD-ALDE sunt numărate. Tăriceanu insistă să fie candidat unic, altfel blochează bugetul şi iese de la guvernare, susșin surse politice citate de Adevărul.
Sursa imaginii: 
site-ul ALDE

Poți să bei apă de la robinet, în București? Iată cum se obține și ce conține (ziare.com) - Peste 2.800 de cazuri de minori dispăruţi în ţară s-au înregistrat în prima parte a anului 2019. Doar 17 figurează pe site-ul Poliţiei (Gândul) - Ministerul Sănătății a finanțat tratamente de 18,8 milioane de lei în 2018 pentru 238 de pacienți care au ajuns la spitalele din străinătate (Ziarul Financiar) - Bugete pe prietenii și interese (Gazeta Sporturilor)

Zilele guvernului PSD-ALDE sunt numărate. Tăriceanu insistă să fie candidat unic, altfel blochează bugetul şi iese de la guvernare (Adevărul)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pune două condiţii pentru a rămâne la guvernare: el să fie candidatul unic al stângii la prezidenţiale şi Guvernul să fie restructurat înainte de campania electorală, susţin surse politice pentru Adevărul. Dăncilă refuză. Premierul i-a transmis lui Tăriceanu că, distrugând coaliţia, îi oferă muniţie preşedintelui Iohannis în cursa pentru Cotroceni. Urmează o discuţie decisivă. Integral în Adevărul.

Peste 2.800 de cazuri de minori dispăruţi în ţară s-au înregistrat în prima parte a anului 2019. Doar 17 figurează pe site-ul Poliţiei (Gândul)

Peste 2.800 de cazuri de minori dispăruţi au fost sesizate în prima parte a anului 2019, precizează Poliţia Română, la solicitarea MEDIAFAX. Pe site-ul Poliţiei figurează însă 17 cazuri de copii dispăruţi, întrucât doar atâtea au acordul familiei privind mediatizarea.
La data de 1 august 2019, la nivel naţional, poliţiştii efectuau cercetări pentru găsirea a 480 de cazuri de minori dispăruţi.

Ministerul Sănătății a finanțat tratamente de 18,8 milioane de lei în 2018 pentru 238 de pacienți care au ajuns la spitalele din străinătate (Ziarul Financiar)

Guvernul a aprobat un proiect al Ministerului Sănătății prin care pacienții care nu pot fi tratați în sistemul de stat să poată merge și la privat în țară, nu doar în străinătate. Operatorii privați spun că pot susține intervenții la costuri de 3 - 4 ori mai mici față de spitalele din străinătate.
Ministerul Sănătății a decontat circa 4 milioane € în 2018 pentru 238 de pacienți car nu au putut fi tratați în spitalele de stat din țară.

Poți să bei apă de la robinet, în București? Iată cum se obține și ce conține (ziare.com)

În fiecare zi, bucureștenii consumă cam 480.000.000 de litri de apă potabilă. Această cantitate de apă e atât de mare încât ar fi imposibil că ea să fie adusă, integral, de la izvoare subterane de munte sau din orice altă sursă îndepărtată de oraș.
Singură soluție pentru a asigura necesarul Capitalei este extragerea apei din râurile din zona - adică din Dâmbovița și din Argeș - și livrarea ei către consumatori (industriali și populație).
Marea problema este că această apă de rău e - pe an ce trece - tot mai murdară și mai încărcată cu microbi. Așa se face că, în 2019, specialiștii ne recomandă să nu mai facem nici măcar baie în cele două râuri, dacă ținem la sănătatea noastră.
Iar, în aceste condiții, cum am putea speră să o ajungem să bem respectivă apă, care chiar la o simplă atingere ne-ar putea îmbolnăvi?
Ei bine, o soluție există. Apă Nova (societate care administrează sistemele publice de apă și canalizare din Capitală) captează această apă murdară din rău, o tratează cu diverse substanțe - printre care și compuși ai aluminiului, clor și, uneori, acid sulfuric - și o transformă în apă potabilă.
Înseamnă oare acest lucru că - într-un fel sau altul - ajungem să bem o apă în care s-au adăugat chimicale periculoase pentru sănătatea umană? Răspunsul nu e chiar atât de simplu. Continuarea pe ziare.com.

Bugete pe prietenii și interese (Gazeta Sporturilor)

Ministerul Tineretului și Sportului nu a făcut publice bugetele alocate fiecărei federații în 2019. Practic, deși sunt informații de interes public, MTS a sseccretizat sumele de bani pe care le-a alocat fiecărui organism în parte. Gazeta Sporturilor a intrat în posesia hârtiilor oficiale cu banii alocați fiecărei federații. Sunt federații care au o creștere, față de anii anteriori, de peste 200 %, deși rezultatele se lasă așteptate.
În anul în care România ratează pentru prima dată Cupa Mondială la rugby, MTS a alocat federației cel mai mare buget.
8.000.439 lei este suma pe care 12 federații de karate au primit-o în 2019 de la Ministerul Tineretului și Sportului.
5.597.058 lei au primit celelalte 20 două de federații neolimpice, exceptându-le pe cele de karate.