Ce poate face România cu succesul Simonei (Adevărul)

halep.jpg

Simona Halep este așteptată să ajungă în România, luni, 15 iulie, la ora 17:00
Simona Halep este așteptată să ajungă în România,astăzi, 15 iulie, la ora 17:00
Image source: 
Instagram/WTA

Remanierea o încaieră pe Dăncilă cu baronii (Evenimentul Zilei) - Circul Metropolitan București, în colaps după tăierile bugetare. Bogdan Stanoevici: „Am oprit stagiunea cu o lună mai devreme. Nu pot să-mi plătesc colaboratorii” (Libertatea) - Statistica divorţurilor din România: 1 din 4 cupluri care divorţează ia decizia după mai mult de 20 de ani de căsătorie (Ziarul Financiar)

Ce poate face România cu succesul Simonei (Adevărul)

Simona Halep a cucerit primul trofeu de la Wimbledon pentru ţara noastră, trecând de Serena Williams, după un meci de vis în care a comis doar trei greşeli neforţate, cele mai puţine din istoria finalelor de Grand Slam. „Simo“ a măturat, pur şi simplu, cu Serena Williams, probabil cea mai mare jucătoare din toate timpurile, în finala de la Wimbledon: 6-2, 6-2 în doar 55 de minute! A fost cel mai dur eşec suferit de americanca de 37 de ani în toate cele 32 de finale de Grand Slam jucate.
De la Nadia Comăneci încoace, România n-a mai avut o sportivă care să marcheze atât de puternic istoria unui sport, aşa cum face acum Simona Halep în circuitul feminin al tenisului!
Analistul politic Radu Magdin ne-a explicat ce implicaţii politice are succesul Simonei Halep pentru România. „Slavă Domnului că există Simona Halep, atât în sine, ca model şi exemplu inspiraţional, cât şi ca indexare Google pentru cuvântul «România». Adevăratul impact se vede nu doar în asocierea pozitivă a cuvântului România cu ideea de succes internaţional, ci şi în inboxul celor care urmăresc brandul România. Noi nu avem o preocupare instituţională pentru imaginea de ţară. Succesul individual binemeritat face ca, în sfârşit, alertele cu România să arate prioritar pozitiv, si nu negativ. Un semnal pentru «ai noştri» că o societate nu trebuie întreţinută numai cu isterie, ci şi cu exemple motivaţionale“, a afirmat Radu Magdin. 
Analistul politic George Rîpă a explicat însă că votul schimbă imaginea României în lume, şi nu tenisul. Sociologul Alfred Bulai a susţinut şi el aceeaşi idee.
Şeful agenţiei Papaya Advertising, Robert Tiderle, a subliniat că victoria Simonei Halep poate fi privită ca o lecţie de români: „Ziua de sâmbătă poate fi văzută ca o lecţie de branding personal, deocamdată. Însă pentru a construi un brand de ţară e nevoie ca românii să înţeleagă că succesul nu vine niciodată uşor. Sau renunţând la principii“.

Remanierea o încaieră pe Dăncilă cu baronii (Evenimentul Zilei)

După ce s-a văzut cu sacii în căruță și a devenit șefa oficială a PSD, Viorica Dăncilă le dă cu tifla baronilor care au susținut-o la Congres.
Mai exact, potrivit surselor „Evenimentului zilei”, Dăncilă și apropiații săi vor să-l impună pe senatorul de Constanța, Nicolae Moga, la Ministerul de Interne, în locul lui Carmen Dan, care va fi remaniată cu siguranță, în încercarea de primenire a imaginii PSD.
Aceleași surse au precizat că o astfel de nominalizare nu este deloc pe placul baronului de Vrancea, Marian Oprișan, care dorește ca în această funcție să propulseze un apropiat.
Sursele citate de evz au mai dezvăluit că și Teodor Meleșcanu va fi remaniat de la portofoliul Externelor.

Circul Metropolitan București, în colaps după tăierile bugetare. Bogdan Stanoevici: „Am oprit stagiunea cu o lună mai devreme. Nu pot să-mi plătesc colaboratorii” (Libertatea)

Tăierea bugetului pentru Cultură, care a dus la concedieri masive în mai multe teatre din București, a afectat grav și activitatea Circului Metropolitan București. Directorul general Bogdan Stanoevici ne-a explicat la ce măsuri a fost nevoit să recurgă din pricina lipsei banilor. 
„Pe mine, ca manager al Circului, m-a lovit mult mai mult decât pe alții, pentru că mie mi s-a tăiat 57% din buget. Primăria a tăiat, dar nu e vina lor, e bugetul pe care l-au primit de la Guvern”, ne-a declarat actorul Bogdan Stanoevici. Nu a vrut și nici nu intenționează să dea pe nimeni afară, doar că a fost nevoit să renunțe la colaboratori, iar urmările nu au întârziat să apară. 

Statistica divorţurilor din România: 1 din 4 cupluri care divorţează ia decizia după mai mult de 20 de ani de căsătorie (Ziarul Financiar)

Plecarea în străinătate a unuia dintre soţi şi amânarea despărţirii până când copiii cresc şi pleacă de acasă sunt printre motivele pentru care cuplurile longevive divorţează.
Un număr de 8.280 de divorţuri înregistrate în 2018, adică 27% din totalul celor 30.857 de divorţuri înregistrate în România, au fost efecutate în rândul cuplurilor a căror căsătorie a avut o durată de 20 de ani şi peste, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Revista presei românești - 15 iulie 2019