Secretul „nemţesc“ al românului care a câştigat primăria din Görlitz: „Fă-ţi treaba corect şi vei fi apreciat“ (Adevărul)

octavian_ursu.jpg

Image source: 
Facebook

Presa Românească e concentrată marți pe tentativa Opoziției de răsturnare a guvernului prin moțiune de cenzură, dar și pe victoria de senzație obținută de un etnic român în Germania, la alegerile locale. 

Opoziția face ședințe motivaționale. Oferte de miniștri și posturi pentru cei care votează moțiunea de cenzură  - titrează astăzi Evenimentul Zilei. 

Potrivit calculelor făcute de Opoziție, moțiunea de cenzură care se votează azi în Parlament va trece și asta va duce la căderea Guvernului Dăncilă. Liderul PNL Ludovic Orban declara recent că sunt asigurate 215 voturi din cele 233 necesare, deci a convins 4 parlamentari ai Puterii să voteze. Liberalii au folosit minivacanța de Rusalii pentru a convinge parlamentari din PSD și ALDE să voteze moțiunea. Li s-au promis posturi de miniștri și funcții pentru prieteni și rude. USR nu pare atât de implicată în acțiunea de racolare. Ei se bazează mai mult pe relațiile personale în încercarea de a-i convinge pe politicienii Puterii să voteze moțiunea.
(...)
Conducerea PSD este destul de relaxată și se bazează mai mult pe faptul că parlamentarii formațiunii nu vor vota moțiunea, de teamă că după căderea guvernului vor urma alegeri anticipate, iar asta le va scurta mandatul, scrie așadar Evenimentul Zilei. .

Adevărul scrie astăzi despre Secretul „nemţesc“ al românului care a câştigat primăria din Görlitz: „Fă-ţi treaba cât mai corect şi vei fi apreciat“, declară în exclusivitate Octavian Ursu, candidatul CDU ce a fost ales primar-general al oraşului  cunoscut drept „Hollywood-ul german”. Plecat din România la începutul anilor 90, Ursu vorbeşte despre parcursul său politic şi legăturile cu România. 
Întrebat ce mesaj trimite acasă, românul care l-a învins pe candidatul populiştilor răspunde : Să fie cât mai convinşi de valorile democratice europene. M-am bucurat de rezultatul alegerilor europarlamentare din România, pe care îl interpretez ca pe o probă că majoritatea populaţiei doreşte să trăiască într-o Europă democratică, într-o Europă deschisă şi vreau să îi încurajez pe români să-şi folosească calităţile de cetăţeni ai unei Europe libere.  

Și tot în Adevărul: Protest în Londra la un concert Carla's Dreams. Trupa e acuzată că a cântat pentru oligarhi.
Artiştii au fost blamaţi pentru faptul că au acceptat să cânte în perioada 2017-2018 în concerte organizate de reprezentanţi ai Partidului Democrat şi ai Partidului Ilan Şor - formaţiuni parlamentare acuzate de interese oligarhice, spălare de bani şi corupţie  Protestatarii au afişat pancarte cu mesaje precum „Piesa e faină, dar nouă nu ni-i P.O.H.U.I. de ţară #FreeMoldova“ şi „Nu cântaţi pe bani furaţi!“. 
Jurnaliștii au  solicitat un punct de vedere de la trupa Carla's Dreams. Până la ora publicării articolului, nu au primit un răspuns. 

România Liberă: Tăriceanu continuă lupta cu SRI și DNA. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat luni CSM-ului desecretizarea celor 19 anexe din protocoalele SRI-DNA.

Cine nu s-a speriat de Ordonanţa 114 are acum un câştig la bursă de 24%, titrează pe prima pagină Ziarul Financiar. Investitorii de la bursa românească care au intrat la tranzacţionare pe 19 decembrie 2018, adică la o zi distanţă după ce ministrul de finanţe anunţa adoptarea fără dezbateri a Ordonanţei 114, cel mai controversat act normativ post-decembrist, au în prezent un randament de 24% prin prisma evoluţiei indicelui BET-TR, care reflectă atât evoluţia preţului acţiunilor din prima ligă bursieră, cât şi dividendele plătite de acestea. Prin urmare investitorii de la bursa locală, printre care şi Pilonul II, SIF-uri, care şi-au asumat riscuri foarte mari în iarna anului trecut când au intrat la cumpărare, şi-au majorat substanţial valoarea portofoliilor pe piaţa de capital şi se îndreaptă spre cel mai bun S1 din 2008 încoace, adică de la criză, potrivit datelor agregate de ZF..

Mi-e teamă doar să nu fie copleșiți – declară în Gazeta Sporturilor selecționerul naționalei Under 21, Mirel Rădoi, cu puțin timp înainte de debutul la Campionatul European. Primul meci al tricolorilor mici e astăzi, cu Croația. 
Ambele echipe au jucători de atac care pot face diferența, chiar dacă ambele defensive sunt de top.Sper să facem fericiți oamenii care vor veni aici, declară Mirel Rădoi. E un ritm susținut la Euro. (...) Băieții sunt pregătiți. Și cred că sunt la nivelul unui Campionat European, a adăugat selecționerul.