90% din banii Serviciilor Secrete se duc pe salariile și pensiile mărite de PSD (Evenimentul Zilei)

sediul-sri.png

Image source: 
site-ul Serviciului Român de Informații

Război de tranşee între Palate. Noul motiv: incompetenţa miniştrilor (Adevărul) - Compania aeriană Wizz Air vrea să transporte 9,5 milioane de pasageri din România în 2019 (Ziarul Financiar) - CSM România (Gazeta Sporturilor)

Război de tranşee între Palate. Noul motiv: incompetenţa miniştrilor (Adevărul)

 
Preşedintele României continuă conflictul pe care îl are cu coaliţia PSD-ALDE şi Guvernul Dăncilă, disputa devenind una de uzură. Ultimul motiv: Klaus Iohannis a refuzat pentru a treia oară să o numească pe Lia Olguţa Vasilescu pe o funcţie de ministru, aceasta fiind ţinută în şah de aproape trei luni în ceea ce priveşte noua funcţie dată în Guvern. 
De data aceasta, Iohannis plusează şi prin conturarea profilului Olguţei Vasilescu drept politician care pune presiuni pe justiţie şi are limbaj de mahala.
Lia Olguţa Vasilescu a reacţionat printr-un atac foarte dur la adresa preşedintelui. În primul rând, aceasta a anunţat că va depune o plângere pe numele lui Klaus Iohannis pentru abuz în serviciu. De asemenea, Vasilescu a subliniat că are suficienţă experienţă administrativă şi în Parlament pentru a fi calificată pentru demnitatea de ministru şi l-a acuzat de faptul că are un mod e gândire stalinist. 
În ultimii ani, PSD a reuşit să-şi impună miniştri cu CV-uri care nu corespundeau importanţei funcţiei pe care urmau să o deţină, dar în momente în care Iohannis trebuia să accepte la pachet miniştrii.
 

90% din banii Serviciilor Secrete se duc pe salariile și pensiile mărite de PSD (Evenimentul Zilei)

 
Bugetul serviciilor secrete și ale ministerelor din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale a crescut din cauza faptului că aceste instituții trebuie să plătească către pensionari și salariați creșterile legale. Pentru edificarea modului în care sunt repartizați banii din proiectul de buget pe anul 2019, „Evenimentul zilei” a adresat solicitări Serviciului Român de Informații (SRI), Serviciului de Protecție și Pază (SPP), Serviciului de Informații Externe (SIE, dar și ministerelor Apărării și Afacerilor Interne.
Așa cum reiese din datele furnizate de SRI, serviciul secret este nevoit să aloce aproape 90 la sută din buget pentru cheltuielile legate de salarizare, pensii și proiecte pentru fonduri externe nerambursabile. Practic, pentru activitatea efectivă a serviciului secret rămân 16% din cei 2.465.885 mii de lei prevăzuți în proiectul de buget. Adică, SRI va trebui să se descurce cu circa 80 de milioane de euro, în contextul în care trebuie să plătească, pe lângă activitatea propriu-zisă, poșta secretă, spitale, policlinici sau activitățile de control de la aeroport, servicii care, în alte state ale lumii, nu sunt atribuite serviciului secret.
 

Compania aeriană Wizz Air vrea să transporte 9,5 milioane de pasageri din România în 2019 (Ziarul Financiar)

 
Liderul pieței aeriene locale, Wizz Air, a finalizat anul trecut cu un trafic de 8,3 milioane de pasageri, în creștere cu 22 % față de anul anterior, iar pentru acest an operatorul țintește o creștere a traficului tot cu două cifre, potrivit oficialilor companiei și calculelor ZF .
Transportatorul aerian are în plan să continue expansiunea și prin creșterea flotei de avioane pe bazele din România. Compania are baze în București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara.
Wizz Air va aloca anul acesta două aeronave noilor baze din Timișoara și București și va lansa zboruri din România spre opt rute noi Londra (Gatwick), Memmingen, Castelon, Santander, Nurnberg, Doncaster, Billund, Baden.
 

CSM România (Gazeta Sporturilor)

 
Campioana României va avea, din vară, un lot format din mai multe românce decât străine, și nu cum se întâmplă acum, când are 10 jucătoare străine în lot și doar 8 conaționale. Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Eliza Buceschi și Laura Chiper au semnat cu echipa campioană. 
CSM București își mai dorește cu ardoare încă o componentă a "naționalei", pivotul Crina Pintea. Aceasta, se pare, nu a dat încă un răspuns propunerii venite din partea CSM, ea mai având oferte de la Rostov Don și SCM Rm. Vâlcea. CSM e însă în pole-position în ceea ce privește transferul, mai ales că dispune de un buget net peste Vâlcea și Rostov. 
Revista presei românești - 8 februarie 2019
520

Facebook comments