Tehnocraţii Europei vin la Bucureşti pentru inaugurarea oficială a preşedinţiei române a Consiliului UE. Cât şi ce înseamnă România din UE (Ziarul Financiar)

Cât şi ce înseamnă România din UE.

Treapta a II-a se întoarce (Adevărul) - Elevi ieșeni, la concurență cu giganții din Silicon Valley (Evenimentul Zilei) - Victima propriei aroganțe (Gazeta Sporturilor)

Cel mai mare desant european: Tehnocraţii Europei vin la Bucureşti pentru inaugurarea oficială a preşedinţiei române a Consiliului UE. Cât şi ce înseamnă România din UE. O istorie de 26 de ani (Ziarul Financiar)

Ceremonia oficială de lansa­re a preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Euro­pe­ne are loc mâine, 10 ianuarie 2019, la Bucu­reşti, la Ateneul Român, eveniment urmat de un concert, după discursurile oficiale.
În prealabil, tot pe 10 ianuarie începând cu ora 9.00 până la ora 17.00, Colegiul comisarilor (toţi comisarii Comisiei Europene) în frunte cu şeful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker se va întâlni la Palatul Victoria cu miniştrii Guvernului României, pentru a discuta dosarele de pe agenda preşedinţiei române – peste 250 de dosare pe care preşedinţia română le-a primit de la preşedinţia austriacă. Vineri, 11 ianuarie, la Palatul Cotroceni va avea loc o conferinţă de presă comună la care vin preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Comisiei Eu­ropene Jean-Claude Juncker şi prim-mi­nistrul Viorica Dăncilă.
Preşedinţia Consiliului UE este cel mai important eveniment pe care îl girează România de la revoluţie încoace. Spre dosebire de summitul NATO pe care Bucureştiul l-a găzduit în 2008 şi care a durat două zile, preşedinţia Consiliului durează 180 de zile, timp în care la Bucureşti şi în alte oraşe vor avea loc sute de întâlniri şi de evenimente. În această perioadă se va petrece Brexitul, vor fi alegeri pentru Parlamentul European şi trebuie să fie închegat, în linii mari, bugetul multianual al UE 2021 – 2027.

Treapta a II-a se întoarce (Adevărul)

Examenul de treaptă din vremea comunismului, care făcea trecerea de la clasa a X-a la clasa a XI-a, ar putea reveni în actualul sistem. Așa a anunțat recent ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care pare să fi uitat că din 2020 claselea XI-a și a XII-a vor deveni obligatorii potrivit Legii Educației.

Elevi ieșeni, la concurență cu giganții din Silicon Valley (Evenimentul Zilei)

Alexandru Șerban și Andrei Preda, din clasa a XI-a, au creat aplicația cu ajutorul căreia, scanând codul de bare al produselor alimentare, afli conținutul nutrițional și posibilele reacții alergice ale unor ingrediente.
Dan Croitoru, din clasa a XI-a, alături de alți colegi ai săi, a pus la punct un program care ține sub control regimul alimentar. Dezechilibrul între excesul de hrană și sedentarism declanșează alarma.
„Less Smoke” este aplicația care te ajută să reduci numărul de țigări, ori să te lași de fumat, totul fiind controlat prin telefon.

Victima propriei aroganțe (Gazeta Sporturilor)

După ce a aruncat sume imense pe transferuri în ultimii ani, Becali constată  acum că nu mai poate cumpăra nimic. Echipele din Liga 1 ridică brusc prețul când află de interesul FCSB. Așa au picat, pe rând, mutările lui Tandia, Fortes, Fabbrini, Ivanov, Iulian și Andrei Cristea.

 
Revista presei românești din 9 ianuarie 2019