Românii au cheltuit 18 milioane de euro de Crăciun, în țară (România Liberă)

turism_craciun.jpg

Românii au cheltuit 18 milioane de euro de Crăciun, în țară
Image source: 
pixabay.com

Ce fel de lider vor românii: de la preşedinte atotputernic la preşedinte decorativ sau monarhie constituţională (Adevărul) - România vrea să cumpere trei submarine. De ce? (Hotnews.ro) - Start-Up Nation demarează astăzi (Evenimentul Zilei) - Dictatura lui Teja: 28 de reguli și interdicții pe care antrenorul le aduce la FCSB (Gazeta Sporturilor)

Ce fel de lider vor românii: de la preşedinte atotputernic la preşedinte decorativ sau monarhie constituţională (Adevărul)

 
Peste o treime dintre români consideră că actuala formă de guvernământ, adică republica semiprezidenţială, e cea mai bună variantă pentru România. În schimb, aproape un sfert ar vrea un regim prezidenţial, adică un şef de stat mai puternic, potrivit unui sondaj realizat de către Institutul de Studii Sociale.
Cercetarea a fost efectuată la nivel naţional pe un eşantion probabilistic aleator, multistratificat, de 1065 de respondenţi. Interviurile s-au realizat în perioada 15 noiembrie - 6 decembrie 2018 la domiciliul subiecţilor, selectaţi aleator prin pas statistic. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia în vârstă de peste 18 ani din România, cu o eroare maximă de +/-3 %, la un nivel de încredere de 95%.
 
 

Românii au cheltuit 18 milioane de euro de Crăciun, în țară (România Liberă)

 
Un număr de peste 139.000 de români și-au petrecut în acest an Crăciunul în diverse destinații din țară, unde au cheltuit pe cazare, masă și distracție aproximativ 18 milioane de euro, potrivit datelor centralizate de către Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Cheltuiala medie a turiștilor care au preferat destinațiile interne a fost de aproximativ 570 de lei pe sejur, doar pentru cazare și mesele incluse în pachetele turistice, în creştere cu 14% față de anul trecut. Cheltuielile suplimentare, cu drumul şi distracţia, au fost în medie, de 500 lei pe sejur, pentru fiecare turist.
Anul acesta, Crăciunul și Revelionul sunt ultimele oportunități turistice pentru românii care dețin vouchere de vacanță și care expiră până la sfârșitul anului. Astfel, mai mulți români au ales să petreacă sărbătorile în țară, observându-se o creștere cu 14% a numărului de turiști în destinații interne.

 

România vrea să cumpere trei submarine. De ce? (Hotnews.ro)

 
 
Armata română vrea ca în următorii ani să cumpere trei noi submarine, nave pe care le-ar dori construite chiar la noi în țară. Cât de relevante sunt submarinele în războiul naval din ziua de azi, ce misiuni ar putea executa, de ce ar avea nevoie România de submarine, cât de mult ar conta și cum s-ar schimba raporturile de forțe din Marea Neagră, de ce trei submarine și nu doar unul sau două - sunt câteva întrebări la care HotNews.ro a încercat să găsească răspunsuri într-un scurt videoreportaj.  
 

Start-Up Nation demarează astăzi (Evenimentul Zilei)

 
Ediția 2018-2019 a programului Start-Up Nation va fi deschisă astăzi, 27 decembrie. Cei care se înscriu în programul Start-Up Nation pot primi fonduri nerambursabile de maximum 200 de mii de lei. Această ediție a programului vine cu unele noutăți.
A fost simplificat planul de afaceri. S-a renunțat la indicatorii financiari, ceea ce înseamnă că se reduce timpul de completare a acestui plan de afaceri.
Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat, pe 17 decembrie, procedura de implementare a programului Start-Up Nation 2018, prin care statul spune că va acorda ajutoare nerambursabile unui număr de maximum 10.000 de firme mici și mijlocii. „Schema este valabilă până la 31 decembrie 2020, plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 31 decembrie 2021”.
 

Dictatura lui Teja: 28 de reguli și interdicții pe care antrenorul le aduce la FCSB (Gazeta Sporturilor)

 
Mihai Teja a fost anunțat ca succesor al lui Dică. Tehnicianul, care în acest sezon a pregătit-o pe Gaz Metan, va veni la FCSB cu un set important de reguli.
Teja e un adept al disciplinei și a dovedit-o încă din perioada Dinamo. În cazul în care regulile impuse de el nu erau respectate, jucătorii erau amendați sau chiar excluși din lot.
Cum arătau regulile lui Teja din perioada Dinamo vedeți în ziarul sportiv. Aici, doar 1 exemplu:
Folosirea telefonului mobil la masă, vestiar şi antrenament este interzisă.
- prima abatere - 100 lei
- a doua abatere - 200 lei 
- a treia abatere - 300 lei
Revista presei românești - 27 decembrie 2018