Lovitură de proporții la Consiliul Economic și Social: Dăncilă a scos peste noapte toate asociațiile critice (edupedu.ro)

viorica-dancila-si-lia-olguta-vasilescu.jpg

premierul Viorica Dăncilă și ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu
Image source: 
site-ul Guvernului României

EROARE! Casa de Asigurări de Sănătate nu EXISTĂ (Evenimentul Zilei) - Casa din Hobiţa în care s-a născut Constantin Brâncuşi S-A PRĂBUŞIT. A fost ABANDONATĂ într-o stare avansată de DEGRADARE (Gândul)

Lovitură de proporții la Consiliul Economic și Social: Dăncilă a scos peste noapte toate asociațiile critice (edupedu.ro)

 
Măsură brutală a premierului Dăncilă, care peste noapte a înlăturat prin decizie publicată în Monitorul Oficial toate asociațiile critice din Consiliul Economic și Social. Din 15 membri, singurii menținuți au fost Asociația Municipiilor din România și FACIAS. Consiliul Economic și Social are rol esențial în procesul legislativ al guvernului, pentru că analizează și avizează toate proiectele de acte normative inițiate de Executiv.
Potrivit Monitorului Oficial, decizia premierului Viorica Dăncilă este întemeiată pe o propunere a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, făcută pe 22 iunie și ajunsă la Guvern abia 4 luni mai târziu, pe 8 octombrie.
Săptămâna aceasta, pe 9 octombrie, CES a amânat analiza Proiectului de Lege al Olguței Vasilescu privind sistemul de pensii, pe motiv că lipsește avizul Ministerului Justiției. O zi mai târziu, s-a convocat ședință extraordinară a CES, în care proiectul de lege a fost în cele din urmă avizat, primind aceeași observație: lipsește avizul Ministerului Justiției (Sursa). În aceeași zi, proiectul a fost aprobat în ședință de guvern, lucru care nu putea fi făcut fără aviz CES.
Contactat de Edupedu.ro, sociologul Gelu Duminică, fost membru CES, a declarat că “trăim o țară deturnată de o mână de politruci, care nu înțeleg că trăiesc în democrație și se visează în dictatură. Societatea civilă reală, care chestionează constructiv guvernul, trebuie înlocuită cu una obedientă, care mulțumește pentru sinecură”.
 

EROARE! Casa de Asigurări de Sănătate nu EXISTĂ (Evenimentul Zilei)

 
Acesta este unul dintre mesajele de eroare ale sistemului informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care le apare de la începutul săptămânii medicilor de familie și nu numai. CNAS a emis un comunicat de presă prin care anunță că „Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), funcționează în parametri normali. Medicii ajung să plătească din buzunarul propriu consultația pe care au oferit-o pacientului.
„Serverele sunt subdimensionate, nu se face mentenanță, sunt conceptual prost făcute. Luni, marți, miercuri, a fost dezastru. Miercuri, pe partea de validare a consulaților la cabinet, marja de eroare a fost peste 99%. Am avut erori săptămâna aceasta, erori tragi-comice aș putea spune: CASMB nu există, Medicul nu există, pacientul este mort, pacientul este mort și nu este asigurat, medicul nu are contract valid,” a declarat un medic de familie din Capitală, care dorește să își păstreze anonimatul.
CNAS le sugerează medicilor să dea rețete compensate în modul offline, dar aceștia nu au în vedere un lucru: când se eliberează rețete offline, medicii nu pot verifica ce alte medicamente a luat pacientul din alte părți. Este important acest lucru, deoarece pacienții sunt limitați la șapte medicamente pe lună pe diverse tipuri de liste. În cazul în care se depășește această listă, medicii de familie sunt nevoiți să plătească contravaloarea acestora.
 

Casa din Hobiţa în care s-a născut Constantin Brâncuşi S-A PRĂBUŞIT. A fost ABANDONATĂ într-o stare avansată de DEGRADARE (Gândul)

 
Casa din lemn în care s-a născut marele sculptor Constantin Brâncuşi este de multă vreme în stare avansată de degradare, iar joi s-a întâmplat inevitabilul: unul dintre pereţi s-a prăbuşit şi ar putea antrena distrugerea totală a construcţiei. Autorităţile susţin că nu au putut interveni, pentru că locuinţa este proprietate privată, iar statul nu a achiziţionat-o din lipsă de fonduri.
Locuinţa în care a copilărit Brâncuşi se află în satul Hobiţa, din judeţul Gorj, la aproximativ 200 de metri distanţă de Casa memorială ”Constantin Brâncuşi“, care e o copie.
 
Revista presei românești - 12 octombrie 2018