Noua lege a pensiilor – binevenită, dar nefinanțabilă (România Liberă)

batrani.jpg

Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Pensiile – prenadez pentru partide și televiziuni (Cotidianul) - Culisele unei înregistrări din PSD, „transpirată” la presă. Dragnea vrea să-l excludă pe Țuțuianu cu „mâna” Rovanei (Evenimentul Zilei) - Transportatorii au anulat protestul de joi, dar vor să vorbească urgent cu Dăncilă (Ziare.com)

Noua lege a pensiilor – binevenită, dar nefinanțabilă (România Liberă)

 
Proiectul noii legi a pensiilor, pe care guvernanții îl pritocesc de peste un an, a fost discutat ieri de Guvern. 
Noua lege repară o serie de inechități flagrante din vechile acte normative, dar nu aduce reparații totale, pentru că ar costa foarte mult, au declarat analiști consultați de România Liberă
Statul trebuie să dispună de dublul sumei din prezent pentru a plăti pensiile în 2021.

 

Pensiile – prenadez pentru partide și televiziuni (Cotidianul)

 
"M-am săturat pînă în gît de discuțiile despre pensii. Nu sunt decît dezbateri artificiale despre sărăcie", scrie jurnalistul Cornel Nistorescu în editorialul Cotidianul.
"Tot românul de peste 60 de ani se uită zi și noapte, ca disperatul, la veștile despre creșterea pensiilor. Iar acestea cresc la Paștele cailor. Anii trec, oamenii îmbătrînesc, moneda se devalorizează, medicamentele de nouă generaţie sunt mult mai scumpe, încălzirea și tot ce ţine de energie devin mai scumpe. Și pensia fiecăruia devine un pantof în care piciorul tot mai mare cu care aleargă cheltuielile și scumpirile nu mai încape nici cu forța. Pentru unii. 
Vă mai aduceți aminte de comisarii de la Interne care s-au pensionat cu 10-15.000 lei și apoi s-au angajat prin preajmă cu alte salarii tot de mii de lei? O hoție legală.
Sar și procurorii: muncă grea, uzură, pericol, păstrarea secretului de serviciu, doctorat. Și judecătorii, ca nu cumva să judece strîmb. Și parlamentarii care au lustruit fotoliile Parlamentului. Stați liniștiți, pensii speciale au nu doar militarii. Pensii babane au și ofițerii SRI. Pensii speciale au și ofițerii de la SPP, de la STS, de la SIE.
Cînd dați de o discuție despre majorarea pensiilor sau despre noua lege (deja învechită) a pensiilor, schimbați canalul sau închideți televizorul. Nu este decît un lipici pentru agățat oameni necăjiți". 
 

Culisele unei înregistrări din PSD, „transpirată” la presă. Dragnea vrea să-l excludă pe Țuțuianu cu „mâna” Rovanei (Evenimentul Zilei)

 
După ce deja celebrele înregistrări cu Adrian Țuțuianu au fost „transpirate” în presă, Liviu Dragnea și fidelii acestuia pun la cale, în spatele ușilor închise, excluderea baronului de Dâmbovița din conducerea partidului celor trei trandafiri.
Potrivit surselor ”Evenimentului zilei”, Adrian Țuțuianu o suspectează pe Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene și parlamentar de Dâmbovița, că a virat în mass-media înregistrările amintite, tocmai pentru a-i forța mazilirea. Înregistrările ar fi fost făcute de fidelii Rovanei din PSD Dâmbovița. De asemenea, noul scandal are scopul de a îngropa rapid controversele stârnite de eșecul lamentabil al referendumului pentru familia tradițională.
Țuțuianu a recunoscut autenticitatea înregistrărilor și a specificat că are argumente care-i susțin toate afirmațiile.

 

Transportatorii au anulat protestul de joi, dar vor să vorbească urgent cu Dăncilă (Ziare.com)

 
Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a anulat protestul programat pentru joi dimineata in toata tara si i-a solicitat o intrevedere premierului Viorica Dancila, in care sa-i prezinte situatia.
Transportatorii sustin ca nemultumirile lor au pornit de la initiativa ministrului Transporturilor, Lucian Sova, care vrea, prin proiectul de Ordin de ministru pentru modificarea regulilor de atribuire a licentelor de transport rutier de persoane, sa schimbe regulile jocului in timpul jocului.
 
 
Revista presei românești - 11 octombrie 2018