Curat neconstituțional, da’ umflați-l! (g4media.ro)

dan-tapalaga.jpg

Jurnalistul Dan Tapalagă
Image source: 
g4media.ro

Toţi oamenii premierului. Cine sunt consilierii care stau în spatele gafelor Vioricăi Dăncilă (Adevărul) - Prima rectificare bugetară pe 2018, învăluită în mister: consilierul premierului îi ceartă pe miniştri că nu au folosit banii de investiţii (Ziarul Financiar)

Curat neconstituțional, da’ umflați-l! (g4media.ro)

Am văzut cu toții partidul-stat în acțiune, strivind cu toată forța abuzului un cetățean pentru îndrăzneala de a se plimba cu mașina lui insolentă prin toată țara. Da, mesajul de pe plăcuțele mașinii înmatriculate în Suedia este trivial, obscen, odios. Dar infinit mai gravă și înfricoșătoare arată reacția partidului-stat. Puterea a răspuns la înjurătura grosolană a unui anonim cu un dosar penal, aplicând o lege care nu există decât în capul unor milițieni obedienți de la vârful ministerului de interne. 
Sunt destul de convins că polițiștii au căutat în toate legile posibile cum să-i vină de hac cetățeanului cu Audi și numere insultătoare la adresa PSD, mai ales după răbufnirea lui Dragnea de acum o săptămână și după ce mașina a defilat pe sub nasul locuitorilor din Craiova și Alexandria, leagănul pesediștilor. Foarte probabil că, judecând după mirarea de pe fețele celor trei polițiști scoși să explice de ce l-au umflat pe cetățean, habar nu aveau de modificarea regulilor pe baza cărora au acționat vigilent. Ce spectacol jalnic! Incompetență, prostie, rea-credință, obediență și abuz. Încă un moment rușinos pentru poliția română.
Pentru Dragnea și Tăriceanu, încă un moment al adevărului. Așa se luptă ei pentru drepturile și libertățile cetățenilor? Așa înțeleg să oprească abuzurile instituțiilor de forță, asmuțind poliția asupra unui om simplu, oricât de neplăcută sau de indecentă ar fi atitudinea lui față de putere? Dacă așa procedează cu un biet șofer plecat din țară pentru o viață mai bună, luându-i pâinea de la gură și amenințându-l cu pușcăria, cum ii vor trata pe adversarii lor politici sau pe jurnaliștii incomozi în ziua când vor pune mâna pe serviciile secrete, pe parchete și pe instanțe?, se întreabă jurnalistul Dan Tăpălagă. Integral pe portalul g4media.ro.

Prevederea din Convenția de la Viena, invocată de Poliție în cazul șoferului cu numere anti-PSD, a fost modificată din 2016. Poliția susține însă că „nu a fost ratificată”, deși procedura nu presupune acest lucru (Hotnews.ro)

Prevederea din Convenția de la Viena pe care polițiștii o invocă în cazul soferului cu plăcute de înmatriculare anti-PSD permite ca acestea să conțină doar litere, și nu doar cifre și litere așa cum au susținut reprezentanții Poliției. Mai exact, la propunerea Belgiei, făcută în 19 martie 2015, Convenția ratificată și de România, a fost amendată în acest sens. După 12 luni, decizia a rămas definitivă, deoarece nicio parte semnatară nu a avut vreo obiecție, și a intrat în vigoare la data de 19 septembrie 2016. Cu toate acestea, reprezentanții Poliției susțin că „aceste aspecte se vor stabili cu exactitate și certitudine în cadrul verificărilor efectuate în cadrul dosarului penal deschis”.
În chestiunea M...PSD. Nemții nu permit plăcuțe de înmatriculare cu mesaje vulgare, puteți citi de asemenea pe Hotnews.ro.

Toţi oamenii premierului. Cine sunt consilierii care stau în spatele gafelor Vioricăi Dăncilă (Adevărul)

Premierul Viorica Dăncilă se face de râs aproape la fiecare apariţie publică. Sursa gafelor e o împletire de carenţe: emoţii, incapacitatea de a conversa într-o limbă străină, cultura politică precară. Toate aceste neajunsuri ar trebui să fie diminuate consistent de consilieri, persoane care se presupune că excelează în domeniile lor de activitate şi care pot transfera o parte din cunoştinţe sau din abilităţi către omul politic pe care îl sfătuiesc. Sfetnicii care ar trebui să îndrepte prestaţiile publice ale Vioricăi Dăncilă sunt ei înşişi persoane cu tot felul de pete în CV, fără a fi nici pe departe standarde de exigenţă în domeniile lor.
Vedeți în Adevărul cum arată carierele Andreei Păstârnac, Darius Vâlcov, Sevil Shhaideh, Laszlo Borbely, Oana Bulai, Anca Alexandrescu, etc. Sunt câțiva dintre oamenii care o consiliază astăzi pe Viorica Dăncilă.

Prima rectificare bugetară pe 2018, învăluită în mister: consilierul premierului îi ceartă pe miniştri că nu au folosit banii de investiţii (Ziarul Financiar)

Miniştrii cabinetului Dăncilă au fost „mustraţi“ ieri de către Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, pentru că nu au cheltuit sumele alocate din buget pentru investiţii în proiectele de dezvoltare. Discuţia a fost informală.
Potrivit Mediafax, premierul Viorica Dăncilă i-a convocat pe mi­niş­tri, ieri dimineaţă, la guvern, pentru o şe­dinţă informală pe tema viitoarei rectificări bugetare.
Surse guvernamentale au declarat Mediafax că premierul a stat aproxi­mativ 10 minute la întâlnire, după care dis­cuţia a fost condusă de consilierul acesteia, Darius Vâlcov.
Astăzi, la 9:30, reprezentanţii sindicatelor şi ai patronatelor au fost chemaţi la o comisie de dialog social „excepţională“ desfăşurată la Ministerul de Finanţe.