Economia şi salariile cresc, dar jumătate dintre tineri au planuri concrete să plece din ţară (Ziarul Financiar)

plecari.jpg

47% din tinerii români au planuri concrete de a pă­răsi ţara, a declarat prof. univ. dr. Dumitru Sandu de la Facultatea de sociologie şi asis­tenţă socială a Universităţii din Bu­cureşti, în cadrul emisiunii de business ZF Live.
Image source: 
pixabay.com

România pe buza prăpastiei. Cod roșu de penali (ziare.com) - Va rezista scutul de la Deveselu summit-ului Trump – Putin? (Adevărul) - Lumea e albastră (Gazeta Sporturilor)

Un mare avertisment: Economia şi salariile cresc, dar jumătate dintre tineri au planuri concrete să plece din ţară (Ziarul Financiar)

România continuă să fie o ţară a contrastelor, deşi economia şi salariile cresc, iar oferta de jo­buri este mai mare decât cere­rea, jumătate dintre tineri au planuri concrete să plece din ţară, ceea ce va lovi în plin economia peste câţiva ani.
Rezultatele unui sondaj arată că  47% din tinerii români au planuri concrete de a pă­răsi ţara, a spus  prof. univ. dr. Dumitru Sandu de la Facultatea de sociologie şi asis­tenţă socială a Universităţii din Bu­cureşti, în cadrul emisiunii de business ZF Live.
Economia României va fi lovită în plin exact când are nevoie să crească mai mult, pentru că va rămâne fără forţa de muncă cea mai bună. 

România pe buza prăpastiei. Cod roșu de penali (ziare.com)

Este un articol de opinie semnat de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor.
"Raportul preliminar al Comisiei de la Venetia in privinta legilor justitiei din Romania este o bomba cu fragmentatie care loveste in mult mai multe directii decat a puterii de la Bucuresti. Sunt la fel de afectati complicii ei voluntari si, sa speram, involuntari, din comoditate si/sau lasitate.
Din start trebuie explicat ca acest raport este preliminar doar sub aspectul datei la care apare. Procedura intreaga va fi indeplinita in octombrie, intr-adevar, dar valoarea lui este egala cu a unui raport definitiv si a aparut acum tocmai din dorinta Comisiei de a formula un punct de vedere intr-o chestiune atat de grava cat mai repede cu putinta...
Problema si in Romania, si la Venetia sunt acele articole care, o spun clar expertii Comisiei, pun in pericol grav independenta magistratilor si a sistemului judiciar, incepand cu procedura de numire a procurorilor sefi si puterile excesive ale ministrului Justitiei, cu sectia speciala pentru magistrati pana la limitarea libertatii de exprimare a magistratilor.
Cine sunt responsabilii? PSD, ALDE, Tudorel Toader, CCR, AMR, UNJR si presedintele Iohannis..."
Integral pe site-ul ziare.com.

Va rezista scutul de la Deveselu summit-ului Trump – Putin? (Adevărul)

Problema Scutului antirachetă de la Deveselu, care i-a iritat pe ruşi încă din momentul în care s-a anunţat că va fi construit, ar putea fi discutată de preşedinţii Trump şi Putin la summitul de la Helsinki, a declarat consilierul preşedintelui rus, Iuri Uşakov, citat de agenţia Sputnik. Totuşi, scutul de la Deveselu va rămâne de neclintit din motive economice sau strategice, în pofida nemulţumirilor exprimate de Moscova. Analiştii militari consultaţi de „Adevărul“ consideră că, cel mai probabil, în discuţiile celor doi se va face referire la acest subiect, dar fără un rezultat palpabil. Sistemul de la Deveselu a costat 800 de milioane de dolari. 
Summit-ul, care va începe la ora 10.00 GMT (13.00, ora României) şi care se desfăşoară pe fondul unor măsuri sporite de securitate, „nu are nicio limită de durată“, cel puţin din partea Kremlinului, după cum au anunţat oficialii ruşi. 
Deocamdată, nu este prevăzută o declaraţie comună la finalul summitului, însă cei doi preşedinţi vor susţine o conferinţă de presă. „Preşedinţii se vor limita, foarte probabil, la declaraţii verbale privind acordurile obţinute. Însă depinde de ei să decidă“, a mai spus consilierul de la Kremlin.  

Lumea e albastră (Gazeta Sporturilor)

Franța a cucerit ieri al doilea său titlu mondial. La 20 de ani de la generația Zidane, o altă mare victorie, cu Griezmann și explozivul Mbappe. Ultimul nici nu se născuse la succesul din 1998.

Revista presei românești - 16 iulie 2018