Liberalismul românesc – o doamnă pe centură... (Adevărul)

daniel_gorgonaru.png

Daniel Gorgonaru, jurnalist Adevărul
Daniel Gorgonaru, jurnalist Adevărul.
Image source: 
adevarul.ro

PNL depune moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Deja Ludovic Orban se visează premier (Gândul) - Românii plătesc 40 milioane de euro din cauza lui Victor Ponta (România Liberă) - „Este criză acută de şoferi. România are un deficit de 30.000 - 40.000 de şoferi“ (Ziarul Financiar) - Umbra celei mai mari tragedii românești: Stalingrad! (Gazeta Sporturilor)

PNL depune MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva guvernului Dăncilă. Deja LUDOVIC ORBAN se visează PREMIER (Gândul)

Parlamentarii PNL depun în Parlament moţiunea de cenzură "Opriţi Guvernul marionetă!" pe 20 iunie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmând că liberalii îşi propun să pună punct unei guvernări dezastruoase pentru România. În textul documentului, liberalii acuză partidul de guvernământ că a folosit Curtea Constitutională a României pentru "a amputa" atribuţiile preşedintelui Klaus Iohannis. 
Preşedintele PNL a menţionat că formațiunea sa poartă negocieri cu mai mulţi parlamentari, din 
USR, PMP. Și  PRO România. „Negocierile vor continua până la ziua dezbaterii moțiunii de cenzură şi votului cu fiecare parlamentar în parte şi cu fiecare grup" a mai spus liderul PNL, întrebat dacă parlamentarii Pro România vor susţine moţiunea de cenzură.
Preşedintele PNL Ludovic Orban anunţă că el va fi PROPUNEREA liberalilor pentru funcţia de premier, dacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece. PNL este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării.

Liberalismul românesc – o doamnă pe centură... (Adevărul)

„Imaginea care îmi vine în minte atunci când mă uit și analizez comportamentul liberalilor din România este cea a unei doamne îmbrăcată decent, dar care stă în parcările de pe centura capitalei să presteze servicii tiriștilor. Atât mai înseamnă liberalismul în țara care i-a avut ca premieri pe Ion Brătianu, Ionel Brătianu sau I.G. Duca”, scrie Daniel Gorgonaru în editorialul publicat pe prima pagină a ziarului.
În opinia ziaristului „PNL a devenit un partid al traseiștilor, al carieriștilor și al pesediștilor mascați care subminează temelia acestei ideologii...
Ludovic Orban nu reușește să facă pasul de la postura de președinte al unui PNL anemic și încă fărâmițat în mai multe tabere, la cea de lider al Opoziției. Orban e bun pentru un 25% la alegerile parlamentare, dar cu 25% din voturi nu ajungi vioara întâi într-o guvernare. Opțiunea lui Orban ar trebui să fie clară: unificarea forțelor democratice. Va fi el capabil să aducă la un loc PNL, USR și partidul lui Dacian Cioloș? Pentru orice om cu bun simț asta este soluția, antidotul, la dominația PSD. Dacă nu va reuși, Orban va fi doar un o haină pe care doamna PNL o schimbă pe centura politicii...”

Românii plătesc 40 milioane de euro din cauza lui Victor Ponta (România Liberă)

Decizia luată în 2012 și 2013 de foștii miniștri ai Transporturilor Ovidiu Silaghi și Relu Fenechiu, parafată de premierul de atunci, Victor Ponta, de a nu mai plăti lucrările la metroul din Drumul Taberei este decontată acum de toți românii.
Ministerul Finanţelor Publice va acorda Metrorex un împrumut în valoare de 188,353 milioane de lei (puțin peste 40 milioane de euro), pe 10 ani, pentru acoperirea obligaţiilor de plată instituite de instanţele judecătoreşti către Asocierea Astaldi - FCC Construccion, Delta A.C.M. 93 - AB Construct, potrivit unui proiect de ordonanţă făcut public de Ministerul Transporturilor.

„Este criză acută de şoferi. România are un deficit de 30.000 - 40.000 de şoferi“ (Ziarul Financiar)

Scăderea vârstei de obţinere a permisului de conducere pentru şoferii de camion şi importul de şoferi din state non-UE pot acoperi o parte din acest deficit.
În prezent, în România există circa 300.000 – 310.000 de şoferi cu atestate pro­fesionale, iar angajatorii din dome­niul transporturilor se confruntă cu un deficit acut de personal, spune Radu Di­nescu, secretar general la Uniunea Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Umbra celei mai mari tragedii românești: Stalingrad! (Gazeta Sporturilor)

Trimisul special al Gazetei la CM din Rusia, Theodor Jumătate, a fost la cimitirul românesc din Complexul Memorial de la Rossoșka. Locul trist și dureros cu trei cimitire: cel al soldaților sovietici, într-o parte, cel german și, din 2015, cel românesc, în cealaltă parte. Peste 150.000 de români au murit în Bătălia de la Stalingrad. Reportaj emoționant în ziarul sportiv de azi.

Revista presei românești - 20 iunie 2018