Momentul adevărului pentru Firea și PSD. De la aplauze fake la huiduieli reale (g4media.ro)

cristian-pantazi-640x400.jpg

Jurnalistul Cristian Pantazi
Image source: 
g4media.ro

Pacienții sunt trimiși acasă fără niciun fel de tratament (Evenimentul Zilei) - Când vor dispărea din farmacii medicamentele din PRODUCŢIA INTERNĂ (Gândul) - BNR a discutat cu unii şefi de bănci intenţia de a limita gradul de îndatorare al populaţiei. Bancherii spun că analizează (Ziarul Financiar)

Momentul adevărului pentru Firea și PSD. De la aplauze fake la huiduieli reale (g4media.ro)

 
Este un articol de opinie semnat de jurnalistul Cristian Pantazi.
"Îmbătată de aplauzele falsificate de la mitingul-butaforie, Gabriela Firea a vrut să plutească pe valul popularității Simonei Halep, așa cum o face de doi ani încoace cu toate pseudo-vedetele care trăiesc din banii Primăriei. Aterizarea în realitate a fost dură. Huiduielile similare cu cele încasate de Elena Udrea la Gala Bute în 2011 semnalează o stare de spirit imposibil de falsificat, oricâți bani și amenințări ar pune PSD și baronii la bătaie.
Românii nu pot fi prostiți la nesfârșit. Sigur, PSD a mințit ca în 1001 de nopți în 2016 și a câștigat tot, pe fondul demobilizării Opoziției. Dar, de atunci încoace, publicul își amintește zilnic de rețeta guvernărilor PSD: corupție, populism, minciună instituționalizată, abuz de putere.
Firea e exponent de vază al partidului său. Conduce orașul într-un stil dezastruos, drenând resursele uriașe în beneficiul unei clici construite pe axa Voluntari – Constanța. Incompetența ei managerială e egalată doar de apetența pentru show, imagine și sclipici. Asta a și dus-o în situația penibilă de la Arena Națională, dorința insațiabilă de a parazita succesul altcuiva.
Simona Halep e etica muncii personificată.
Gabriela Firea e opusul. Politician cu o bună cunoaștere a mecanismelor de auto-promovare, Firea a ajuns primar al Capitalei fără să știe o boabă despre administrație. După o campanie electorală cu promisiuni abracadabrante, Firea a petrecut doi ani fără să facă nimic pentru oraș. A înființat 20 de firme căpușate de rude și pile de la partid, a făcut zeci de festivaluri și șușanele plătite gras, a vopsit monumentele istorice și a complotat non-stop cu anturajul său pentru a prelua șefia PSD. Nimic nu a rămas în urma ei, cu excepția unor banale autobuze. Turcești, evident.
Pentru Firea, acesta e momentul în care începe oficial coborârea pe toboganul politicii". Integral pe site-ul g4media.ro.
 
 

Pacienții sunt trimiși acasă fără niciun fel de tratament (Evenimentul Zilei)

 
Problemele sistemului informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate par să nu se mai termine. După ce modulul principal a fost picat, luna trecută, timp de o săptămână, acum au probleme aplicațiile secundare.
 
 

România riscă să rămână FĂRĂ MEDICAMENTE IEFTINE. Când vor dispărea din farmacii medicamentele din PRODUCŢIA INTERNĂ (Gândul)

 
Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) cere autorităţilor să intervină în reglementarea pieţei medicamentelor, altfel, ÎN URMĂTORII 3 ANI, România riscă să rămână fără producţia internă de medicamente.
 
 

Se pregăteşte ceva. BNR a discutat cu unii şefi de bănci intenţia de a limita gradul de îndatorare al populaţiei. Bancherii spun că analizează. Ministrul finanţelor cere de la bănci să relaxeze foarte mult condiţiile de finanţare pentru mediul economic (Ziarul Financiar)

 
Discuţiile privind restricţionarea creditării populaţiei prin limitarea gradului de îndatorare au revenit.  
BNR are în vedere limitarea gra­du­lui de îndatorare al populaţiei la un ni­vel mult mai scăzut, după modelul de pla­fonare practicat înainte de 2007, când Ro­­mânia nu aderase la UE.
Până acum au fost bănci care au dat credite folosind un grad de îndatorare şi de până la 70%.
Gradul de îndatorare ar putea să ajungă până la maxim 35% la valută şi cel mult 50% la lei în cazul dobânzilor fixe, pentru ca în cazul dobânzilor variabile nivelul să fie chiar și mai scăzut. 
Unii şefi de bănci au avut săptămâna trecută discuţii cu oficiali din BNR, dar bancherii nu au ieşit până acum cu un punct de vedere oficial privind proiectul care urmăreşte limitarea capacităţii băncilor de a acorda credite ipotecare şi de con­sum peste un anumit prag de înda­to­rare al împrumutaţilor.
 
Revista presei românești - 12 iunie 2018