Ponta își face oaste de strânsură în Parlament (Adevărul)

victor_ponta_bun.jpg

Fostul premier Victor Ponta
Image source: 
Facebook

Guvernul a găsit scuza perfectă pentru a nu face nmic: Parteneriatele public private pentru autostrăzi (Ziarul Financiar) - DNA Ploieşti, acuzată că ar fi folosit documente false pentru cererea de extrădare a lui Ghiţă (Gândul) - Interviu despre Simona Halep cu specialistul WTA Insider (Gazeta Sporturilor)

Ponta își face oaste de strânsură în Parlament (Adevărul)

Fostul lider PSD Victor Ponta a demarat o campania masivă de racolări în Parlament. În numai câteva zile, Ponta a transferat patru deputaţi de la PSD şi unul de la PMP. Surse politice susţin că liderii PSD se aşteaptă să mai piardă încă 15 oameni , parlamentari care sunt nemulţumiţi de modul autoritar în care Liviu Dragnea conduce partidul. Dacă „hemoragia“ din PSD va continua, sunt mari şanse ca majoritatea parlamentară să fie dinamitată, deci Guvernul Dăncilă este în pericol. În acest moment, PSD şi ALDE au o majoritate sigură, la care mai contribuie, tăcut, UDMR şi încă 10 parlamentari ai minorităţilor naţionale. Totuşi, moţiunea de cenzură anunţată de PNL, suprapusă cu ofensiva declanşată de Ponta, a agitat apele în PSD.
Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că Ecaterina Andronescu şi Mihai Tudose negociază intens cu Victor Ponta trecerea de la PSD la Pro România. Fostul premier Victor Ponta va rupe încă 20 de parlamentari de la PSD, PMP şi ALDE şi ar putea înclina decisiv balanţa pentru debarcarea Guvernul Dăncilă, controlat de vechiul său rival Liviu Dragnea. Potrivit unor surse din PSD, Dragnea se teme că va pierde controlul în partid.

 

Guvernul a găsit scuza perfectă pentru a nu face nimic: Parteneriatele public private pentru autostrăzi (Ziarul Financiar)

Premierul Viorica Dăncilă a a­nun­ţat ieri că guvernul va a­dopta primul pachet de in­ves­tiţii strategice care vor fi rea­li­zate în parteneriat public-pri­vat, printre care se numără şi trei autos­trăzi. Dar această metodă de finan­ţare ar putea fi una dintre cele mai puţin fezabile şi avantajoase pentru România, spun specia­liştii.
Guvernul a găsit scuza perfectă să nu facă nimic până în 2020, pentru că procedura de obţinere de fonduri prin aceste parteneriate este de lungă durată”, spune Ionuţ Ciurea, director al Asociaţiei Pro Infrastructură, un ONG care urmăreşte proiectele statului în infrastructură.
Ionuţ Ciurea: Acum, dacă vorbim de fezabilitate, pentru autostrada Bucureşti – Craiova, de ce să te duci prin Alexandria când varianta Piteşti e mult mai viabilă? 

 

DNA Ploieşti, acuzată că ar fi folosit documente false pentru cererea de extrădare a lui Ghiţă (Gândul)

Potrivit procurorilor de la Parchetul General, DNA Ploieşti ar fi folosit probe false în două dosare şi în susţinerea unei cereri de extrădare, fiind vorba despre aducerea în ţară a lui Sebastian Ghiţă, spun surse judiciare.
Procurorii au anunţat, joi, oficial, că Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt urmăriţi penal pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

 

Interviu despre Simona Halep cu specialistul WTA Insider » Turneul de Mare Șlem unde are cele mai mici șanse , jucătorul din circuitul ATP care se aseamănă izbitor cu Halep și cine sunt cele 5 favorite la Roland Garros (Gazeta Sporturilor)

Courtney Nguyen a văzut toate meciurile Simonei Halep pe zgură din 2018 și e gata să-i cântărească obiectiv jocul din acest moment, în special pe suprafața roșie, și șansele la Roland Garros, acolo unde românca va fi pentru prima dată favorită numărul 1. 
Simona pe zgură, oricât de mult ne gândim la ea ca o aproape specialistă a suprafeței, de fapt, nu este. Și-a ajustat mai mult jocul pentru hard și viteza terenului o ajută, îi ajută loviturile să treacă, așa că, de fapt, e ceva mai greu pentru ea să joace mai bine pe zgură. Se simte bine, dar felul în care jocul ei este construit se potrivește mai bine pe hard și chiar iarbă. Când vine zgura, superioritatea ei este înșelătoare pentru că jocul celorlalte cade foarte mult. Iar la ea nu se întâmplă așa, ea devine confortabilă, se adaptează.
Courtney Nguyen a plasează pe Halep într-un grup restrâns de jucătoare care pot candida la titlu la oricare dintre cele 4 turnee majore. 

 
Revista presei românești - 25 mai 2018