Ponta a plecat în concediu deși ar trebui să se ocupe de buget (Capital)

Parlamentul a reuşit să facă într-o zi ce amână de luni intregi, după ce Ponta a pierdut prezidenţialele (Hotnews.ro) - Răfuială în PSD: Oamenii lui Ponta, atacați din toate părțile (România Liberă) - Cum se va descurca premierul Ponta cu promisiunile electorale ale candidatului Ponta (Adevărul) - Brambureala listelor cu alimente pentru săraci (Evenimentul Zilei) - Mesaj din partea Regelui Mihai la Conferinţa despre prăbuşirea comunismului (Jurnalul Naţional)

Parlamentul a reuşit să facă într-o zi ce amână de luni întregi, după ce Ponta a pierdut prezidenţialele (Hotnews.ro)

Legea amnistiei  a fost respinsa cu aproape unanimitate de voturi Trei deputati - Ioan Adam (PSD), Mircea Rosca (PNL) si Ion Dinita (PC) - sunt pasibili de arest.Un senator, liberalul Akos Mora, a demisionat. Se pregatesc de intalnirea cu procurorii DNA Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu în dosarul licentelor Microsoft.

Răfuială în PSD: Oamenii lui Ponta, atacați din toate părțile (România Liberă)

Pentru a nu pierde și guvernarea, liderii centrali ai PSD au decis să îngroape, cel puțin momentan, securea războiului, astfel că Victor Ponta și Liviu Dragnea rămân în continuare la conducerea partidului. Până când? Măcar până la congresul din februarie. Între timp, liderii filialelor care au obținut rezultate bune vor să le fie recunoscute meritele și să fie sancționați cei care nu au adus suficiente voturi partidului. Semnale de acest tip au venit, de exemplu, din Giurgiu, Olt, Dolj și Buzău.

Ponta a plecat în concediu deși ar trebui să se ocupe de buget (Capital)

Premierul Victor Ponta a plecat în concediu deși prioritatea zero în acest moment pentru guvernul său este aprobarea proiectului de buget și trimiterea lui în Parlament. Termenul legal pentru depunerea în Legislativ a fost 15 noiembrie. Înaintea alegerilor, șeful guvernului a motivat că nu poate asuma un buget în numele altui premier.
Premierul Victor Ponta l-a delegat pe vicepremierul Gabriel Oprea să preia atribuțiile de conducere a Guvernului în perioada 19-24 noiembrie, potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial nr. 0841.

Cum se va descurca premierul Ponta cu promisiunile electorale ale candidatului Ponta (Adevărul)

În plină campanie electorală, premierul Victor Ponta a promis că Guvernul va lua o serie de măsuri  de natură economico-socială, fie că el va fi sau nu ales preşedinte. Unele dintre ele sunt benefice pentru economie şi societate, altele au avut doar scopul de a atrage electorat.
Salariul minim, majorat la 975 de lei. Salariile din sistemul sanitar, mai mari cu 100 de lei. Salarii mai mari pentru profesori. Alocaţii dublate. Pensiile, indexate cu 5%. TVA redusă la legume şi fructe. Taxa pe stâlp va fi redusă samd
Golul produs de cea mai mare parte a „pomenilor electorale“ promise se ridică la aproximativ 17 miliarde de lei, potrivit estimărilor lui Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal. Iar deficitul bugetar din 2015 nu poate depăşi 1,4% din Produsul Intern Brut, conform angajamentelor luate în faţa finanţatorilor internaţionali. 

Brambureala listelor cu alimente pentru săraci (Evenimentul Zilei)

În timp ce unele persoane cu venituri și pensii mici nu se regăsesc pe listele Ministerului Muncii, altele, cu venituri mai mari, au primit prin poștă cupoanele pentru alimente de la UE. Anul acesta sunt 3,3 milioane de beneficiari. E vorba de persoanele cu venit minim garantat, pensionari și șomeri care primesc sub 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap, veterani și văduve de război. Valoarea alimentelor este de 128 de lei de persoană, cu 50 de lei mai mare decât anul trecut.

Mesaj din partea Regelui Mihai la Conferinţa despre prăbuşirea comunismului (Jurnalul Naţional)

Fostul preşedintele al României, Emil Constantinescu, a dezvăluit ieri că în sesiunea inaugurală, de joi, a conferinţei internaţionale „25 de ani de la prăbuşirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte” vor fi prezentate, printre altele, mesaje din partea fostului preşedinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, şi a regelui Mihai I. Cei 12 foşti şefi de stat invitaţi la Bucureşti vor participa la un dineu oferit de Casa Regală.
 

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu