De ce a devenit PNL “soluţia imorală” pentru Voiculescu (România Liberă)

Încurcata poveste a averii lui Voiculescu (Capital) - “Ferma preşedintelui”, scandal politico-financiar (Jurnalul Naţional) - Ce-l aşteaptă la Nana pe fermierul Băsescu (Adevărul)

De ce a devenit PNL “soluţia imorală” pentru Voiculescu (România Liberă)

Dan Voiculescu s-a implicat, personal, în războiul dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu, atacând PNL şi poziţionându-se de partea PSD.
Potrivit unor surse parlamentare, există cel puţin două motive pentru distanţarea PC de PNL. Primul este legat de comisia de anchetă în cazul presupusei implicări a procurului Papici în achiziţionarea terenului din Călăraşi de către Ioana Băsescu. PSD şi PC doresc această comisie, dar Crin Antonescu şi-a nuanţat poziţia după ce s-a declarat, iniţial, în favoarea înfiinţării acesteia. Un al doilea motiv este legat de posibila evoluţie a relaţiilor din USL, pe fondul conflictelor dintre PSD şi PNL. Dacă USL se rupe, iar liberalii sunt eliminaţi de la guvernare, conservatorii nu vor să împărtăşească soarta acestora şi vor să rămână la putere alături de PSD.

Încurcata poveste a averii lui Voiculescu (Capital)

Sutele de milioane de euro ale familiei Voiculescu au la origine afaceri externe derulate prin firmele Securităţii, dar şi un controversat testament al unui şi mai controversat om de afaceri arab. 340 de milioane de euro este averea estimată a familiei Voiculescu, potrivit Top 300 Capital, ediţia 2013.

“Ferma preşedintelui”, scandal politico-financiar (Jurnalul Naţional)

”Desecretizarea” tranzacţiei pentru “Ferma prezidenţială Nana” aduce informaţii interesante legate de modul prin care familia Băsescu a intrat în proprietatea celor 290 de hectare de teren agricol. Actele devenite publice la presiunea mediatică ridică vălul asupra unor aspecte controversate ale acestei achiziţii care antrenează familia Băsescu într-un nou scandal politico-financiar.
Creditul obţinut de Ioana Băsescu în condiţii avantajoase pentru cumpărarea terenului, ca de altfel întreaga operaţiune, a fost stimulat de Traian Băsescu prin acţiuni publice de lobby bine dozat şi ţintit fără greş.

Ce-l aşteaptă la Nana pe fermierul Băsescu (Adevărul)

Venirea investitorului Traian Băsescu în comuna din Bărăgan a renăscut speranţele de prosperitate ale localnicilor. Terenul e fertil, dar ....
Prăfuita aşezare din Bărăgan este la doar 50 km distanţă de Bucureşti, însă între Nana şi  Capitală se cască hăul civilizaţiei. Comuna nu are reţea de apă potabilă sau canalizare, iar de sistem de irigaţii, în plin grânar al patriei, nici nu poate fi vorba.

De ce deszăpezirea unui kilometru de drum costă în România DE CINCI ORI MAI MULT DECÂT ÎN FINLANDA? Şeful CNADNR: „În ţările nordice zăpada şi gheaţa nu sunt îndepărtate integral” (Gândul)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a estimat că o poate cheltui pentru deszăpezire în iarna din acest an şi iarna viitoare în jur de 172 de milioane de euro. În 2011, Finlanda a cheltuit 98 de milioane de euro pe deszăpezire, în medie 1.200 de euro pe kilometru. În aceeaşi perioadă, la Bucureşti preţul calculat era de 5.900 de euro pe kilometru.