Banii de investiţii de la Turceni şi Rovinari au ajuns la avocatul Şova (România Liberă)

Ce spun candidaţii la Preşedinţie despre Roşia Montană şi gazele de şist (Adevărul) - Elena Udrea: Ca preşedinte de partid trebuie să iau cea mai bună decizie pentru PMP (Evenimentul Zilei) - Embargoul impus Rusiei i-ar putea aduce în faliment pe producătorii de legume şi fructe din România (Capital) - Urmează cel mai aglomerat weekend de pe litoral (Gândul)

Banii de investiţii de la Turceni şi Rovinari au ajuns la avocatul Şova (România Liberă)

Senatorul PSD Dan Șova este urmărit penal de DNA pentru infracțiuni de corupție săvârșite ca reprezentant al casei de avocatură „Șova și Asociații“ prin încheierea și derularea nelegală a unor contracte de asistență juridică cu companiile energetice Turceni și Rovinari. Prejudiciile totale depășesc 71 milioane de lei. Contractele datează din perioada 2007- 2008 și s-au derulat până în 2009 inclusiv. Primele dezvăluiri despre aceste contracte au fost publicate de „România Liberă” în articolul  “Avocații deștepți din energie” din 6 martie 2009.
Dan Șova este acuzat în acest dosar penal de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. Pedepsele pentru abuz în serviciu sunt cuprinse între doi și șapte ani închisoare. Reamintim că Şova a renunţat recent la funcţia de ministru al Transporturilor pentru a se ocupa de campania electorală a lui Victor Ponta.

Ce spun candidaţii la Preşedinţie despre Roşia Montană şi gazele de şist (Adevărul)

Victor Ponta susţine şi ca premier şi ca deputat exploatarea aurului de la Roşia Montană, dar numai în condiţii sigure. Klaus Iohannis aşteaptă tehnologii nepoluante. Cristian Diaconescu vrea ca proiectul să fie regândit, în timp ce Monica Macovei se opune şi se documentează în cazul gazelor de şist.

Elena Udrea: Ca preşedinte de partid trebuie să iau cea mai bună decizie pentru PMP (Evenimentul Zilei)

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat aseară că este dispusă să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă, dacă partidul pe care îl conduce o va vota, decizie ce urmează a fi luată în cadrul colegiului de marțea viitoare.
Pe de altă parte, invitată ieri, în emisiunea Evenimentul zilei, difuzată de postul B1 TV, Elena Udrea a spus că există discuții în PMP legate de numărul mic de semnături pentru susținerea candidaturii lui Cristian Diaconescu, dar acest fapt se datorează perioadei de concedii de vară.

Embargoul impus Rusiei i-ar putea aduce în faliment pe producătorii de legume şi fructe din România (Capital)

Decizia Rusiei de a interzice importurile de produse alimentare din SUA şi Uniunea Europeană are un impact puternic asupra producătorilor din România, deoarece legumele şi fructele destinate pieţei ruseşti sunt redistribuite către alte ţări ceea ce înseamnă o competiţie serioasă din moment ce preţurile sunt la jumătate faţă de cele practicate de producătorii autohtoni.

Urmează cel mai aglomerat weekend de pe litoral. GHIDUL PLAJEI prezentat de diva de Mamaia, familistul de Eforie şi hipiotul de Vamă (Gândul)

Hotelierii de pe litoral se pregătesc pentru cel mai aglomerat weekend al acestui sezon, când peste 200.000 de turişti sunt aşteptaţi să ia cu asalt plajele din Mamaia şi până în Vama Veche. Criticate în ultimii ani pentru calitatea proastă a serviciilor, preţurile mari şi starea proastă a plajelor, staţiunile de pe litoralul românesc reuşesc totuşi să atragă turişti, în special la sfârşit de săptămână. În Mamaia, îi găseşti pe cei cu bugete generoase, dispuşi să cheltuiască câteva sute de lei pe zi pe canapele confortabile, baldachine sofisticate, şampanie pe plajele de lux, şi alte câteva sute noaptea în cluburi. În Eforie Sud sunt familiştii care de dragul copiilor şi al preţurilor mai mici acceptă să stea pe o plajă mai mică şi mai puţin îngrijită decât cele din Mamaia. Vama Veche rămâne staţiunea preferată a celor lipsiţi de inhibiţii. Este probabil singurul loc de pe litoralul românesc unde un bărbat poate apărea îmbracat într-un costum de baie animal print şi să fie încurajat de zâmbetele aprobatoare ale celor din jur.

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu