Congres PSD. Marea confruntare a baronilor (Evenimentul Zilei)

Adrian Năstase, vedeta Congresului PSD (Adevărul) - O mână de ajutor de 30 milioane euro din partea Norvegiei (România Liberă) - Cu Domnul înainte, cu cartea înapoi (Gândul) - EBA, regina gafelor la Strasbourg (Jurnalul Naţional)

Congres PSD. Marea confruntare a baronilor (Evenimentul Zilei)
Doar aparent, Congresul PSD n-are miză: Ponta va fi confirmat preşedinte, Dragnea va fi ales preşedinte executiv. Bătălia dură se duce, la congresul desfăşurat astăzi şi mâine, pe câteva din locurile de vicepreşedinţi, în special pe cele de la nivel regional.

Adrian Năstase, vedeta Congresului PSD (Adevărul)
Punctul culminant al Congresului va fi reîntoarcerea lui Adrian Năstase în mijlocul partidului pe care l-a condus timp de cinci ani.
Oficial, prin condamnarea din 20 iunie 2012, Adrian Năstase şi-a pierdut, timp de doi ani după executarea pedepsei, dreptul de a alege şi de a fi ales. Asta înseamnă că, neavând drept de vot, nu poate fi nici membru al unui partid politic până în 2016, când îi expiră interdicţia.
Liderii PSD au decis să nu aleagă la congres un preşedinte al Consiliului Naţional. Funcţia a fost deţinută, în trecut, de Adrian Năstase şi va rămâne vacantă până când fostul premier va avea dreptul să candideze.

O mână de ajutor de 30 milioane euro din partea Norvegiei (România Liberă)
Într-un moment în care banii europeni vin foarte greu sau deloc, Ambasada Norvegiei de la Bucureşti pune la dispoziţia organizaţiilor nonguvernamentale un fond de 30 milioane euro. Banii vor trebui folosiţi, printre altele, pentru combaterea discriminării, a xenofobiei sau pentru facilitatea accesului la educaţie.
Programul va fi administrat de către Fun­daţia pentru Dezvoltarea Socie­tăţii Civile şi va avea o durată de trei ani. Orice ONG va putea trimite aplicaţii de proiecte, începând de săptămâna viitoare, timp de două luni.

Cu Domnul înainte, cu cartea înapoi (Gândul)
După Revoluţie, au apărut în medie 5 biserici noi şi doar o şcoală în fiecare an. 
Nu Biserica poartă vreo vină atunci când vine vorba despre banii şi finanţările de care se bucură, scrie Andrei Luca Popescu, este extrem de uşor şi la îndemâna oricărui cetăţean să dea bani legal pentru construcţia unei biserici. Acelaşi cetăţean ar face mai bine să îşi lege o piatră de gât, decât să încerce să doneze bani pentru construcţia unei şcoli noi sau măcar pentru susţinerea uneia deja existente.
În România, donaţiile pentru biserici se fac cu chitanţierul în mână, la orice oră din zi şi din noapte, în timp ce şcolile se bazează pe evaziunea fiscală şi şpaga coafată frumos, de către profesori şi părinţi deopotrivă, sub numele de „fondul clasei”.

EBA, regina gafelor la Strasbourg. A citit un discurs pregătit pentru o altă dezbatere, uluind asistenţa (Jurnalul Naţional)
În cadrul dezbaterii "Impas instituţional privind planurile multianuale de gestionare a pescuitului", mezina preşedintelui României a citit un discurs despre... Arctica.
Elena Băsescu a postat un mesaj pe Twitter în care explică: încurcătura a fost greşeala staff-ului tehnic de la prezidiul plenarei. Se înscrisese pentru dezbaterea privind "Strategia Uniunii Europene pentru regiunea arctică" şi i s-a oferit cuvântul la dezbaterea despre pescuit.

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu