Mămica sexy a naţiunii (Gândul)

Adevărul despre România: PSD, aproape să guverneze singur (Adevărul) - Epoca de aur a magistraţilor corupţi - sfârşitul sau un nou început? (România Liberă) - Se sfârşeşte calvarul lui Adrian Năstase? (Jurnalul Naţional)

Mămica sexy a naţiunii (Gândul)

"Traian Băsescu a descoperit doi, dar nu spune cine sunt. Elena Udrea ştie cinci şi îi enumeră cu nume şi prenume, începând cu Emil Boc şi terminând cu Adriean Videanu. PD-L nu ar duce, aşadar, lipsă de prezidenţiabili, interesant este faptul că niciunul dintre potenţialii candidaţi la Preşedinţia României, toţi bărbaţi, nu-şi încearcă forţele în cursa pentru şefia partidului, lăsându-le doamnelor Udrea şi Macovei dificila sarcină de-a  lua startul, alături de Vasile Blaga. um ar fi fost să alerge fostul premier Boc? Dar Cristian Diaconescu, eterna rezervă a partidelor, sortită evoluţiilor scurte, care se recuperează acum în funcţia de consilier prezidenţial? Dar Mihai Răzvan Ungureanu, care a cochetat cu partidul, dar a preferat să-şi întemeieze propria formaţiune, decât să se legitimeze cu el? Nu cred că ei ar fi fost atleţi mai motivaţi ca doamna Udrea. N-ar fi avut mai multe şanse să câştige trofeul, dar pomenirea lor de către concurentă ne arată în ce echipă joacă" scrie Rodica Ciobanu.

Informaţii la zi (Adevărul)

"S-a născut o nouă alianţă politică: Forţa Civică+PNŢCD. Nu ştiu de ce mai toată lumea s-a grăbit să bombăne" comentează Andrei Pleşu. "Nu spunem mereu că ne-am săturat de vechile coterii? Că vrem o schimbare? Că ne trebuie o formaţiune de dreapta consolidată şi eficientă? Atunci de ce ne irită un asemenea proiect? N-aş vrea să se înţeleagă că anunţ venirea lui Mesia, că (re)apariţia „Alianţei D.A.” e, în sine, o soluţie gata făcută. Dar e un început plauzibil căruia poţi să-i doreşti, dacă ai o minimă bună-credinţă, o şansă de reuşită".

Adevărul despre România: PSD, aproape să guverneze singur (Adevărul)

Dacă alegerile ar fi duminică, alianţa PSD-UNPR ar câştiga 40% din voturi, fiind cu precădere opţiunea votanţilor din mediul rural, de peste 50 de ani. Liberalii împreună cu conservatorii  acumulează 23,5% din intenţiile de vot, fiind urmaţi de PDL cu 14,1% şi PP-DD cu 9%. Datele au fost furnizate  de Barometrul de opinie publică „Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research, la comanda „Adevărul“.

„ÎNALTA CURTE” DIN VALEA DOFTANEI. Casa conspirativă în care se vindeau sentinţele judecătoreşti, printre borcanele cu murături (Evenimentul Zilei)

Magistraţi din instanţele din Capitală apar în interceptările DNA în cazul „judecătoarelor şpăgare”. Vila unei judecătoare a fost înţesată de microfoane. Ancheta va fi extinsă în zilele următoare.

Epoca de aur a magistraţilor corupţi - sfârşitul sau un nou început? (România Liberă)

Redactorul şef Dan Cristian Turturică consideră că "ancheta DNA care a dus la arestarea judecătoarelor Dinu şi Costache, de la Tribunalul Bucureşti, demonstrează încă o dată amploarea corupţiei din justiţia română. Pe de altă parte, este şi o confirmare că transformările prin care au trecut în ultimii ani unele instituţii cu atribuţii în lupta anticorupţie dau rezultate. În ultimii trei ani am avut mai mulţi judecători trimişi în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă şi favorizarea infractorilor decât am avut în ultimii 60. Mulţi dintre ei de la cea mai importantă instanţă din ţară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deoarece ultimul bastion al dreptăţii se transformase până de curând într-o maşină de făcut bani murdari din sentinţe măsluite în favoarea marilor corupţi".

Se sfârşeşte calvarul lui Adrian Năstase? (Jurnalul Naţional)

Tribunalul Bucureşti judecă în această dimineaţă recursul DNA la hotărârea Judecătoriei Sectorului 4 de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase. Din seara zilei de 20 iunie 2012, fostul premier al României se află în stare de executare a sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care l-a condamnat la doi ani de închisoare în “Trofeul Calităţii”, dosar eminamente politic. Fapte petrecute în 2004, un an electoral tensionat de disputa Năstase-Băsescu pentru Preşedinţia ţării, au devenit, prin munca unei echipe numeroase de procurori şi poliţişti special însărcinată de noua putere instalată după alegeri, probele unei realităţi măsluite.
 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu