Un judecător român a decis că steagul secuiesc este legal. Care este motivarea instanţei (Gândul)

PSD, de partea ANI, spre furia PNL (România Liberă) - Oprescu, selecţie trucată pentru sediul Primăriei (Evenimentul Zilei) - Uniunea Scriitorilor, cotropită de impostori (Adevărul)

Un judecător român a decis că steagul secuiesc este legal. Care este motivarea instanţei (Gândul)

Scandalul diplomatic dintre premierul Victor Ponta, ministrul Titus Corlăţean şi secretarul de stat maghiar Nemeth Zsolt, respectiv ambasadorul Oscar Fuzes a pornit de la steagul secuiesc scos de la o ceremonie oficială. O decizie a Tribunalului Covasna arată că steagul secuiesc poate fi folosit oficial în judeţ alături de drapelul naţional. În motivarea deciziei, judecătorul român a constat că legea permite autorităţilor să îşi aleagă un steag şi să îl folosească la ceremoniile oficiale.

PSD, de partea ANI, spre furia PNL (România Liberă)

Pentru prima oară de la instalarea actualului Parlament, PSD şi PNL s-au situat pe poziţii divergente în privinţa modificărilor la Legea Statutului Parlamentarilor solicitate de preşedinte. În centrul disputei dintre PSD şi PNL s-a aflat articolul care prevede că parlamentarii declaraţi incompatibili de ANI îşi pot pierde mandatul dacă nu contestă decizia în instanţă în termen de 15 zile.

Oprescu, selecţie trucată pentru sediul Primăriei (Evenimentul Zilei)

Primarul general s-a dat de gol: ştia dinainte ce firmă va câştiga concursul pentru noul sediu, unde chiria e de 2,7 milioane de euro pe an
Minciuna edilului-şef al Capitalei a fost bine regizată. În 2008, el a anunţat că va muta muta Primăria Generală din clădirea situată pe bulevardul Regina Elisabeta, vechiul sediu urmând a intra în renovare. Mai mulţi consilieri generali au dezvăluit, pentru EVZ, că nu au fost informaţi niciodată cum s-a ales sediul şi ce firme au participat la selecţie. Reporterii EVZ au vrut să afle cum şi când s-a organizat procedura de selecţie în urma căreia s-a ales clădirea cu 14 etaje, situată pe Splaiul Independenţei, unde Municipalitatea stă acum cu chirie substanţială. O şedere care pare să se permanentizeze suspect, de vreme ce, la vechiul sediu, lucrările merg cu viteza melcului.

Uniunea Scriitorilor, cotropită de impostori (Adevărul)

Prima instituţie literară a României s-a umplut de scriitori făcuţi la "apelul bocancilor". Miza este una financiară, falşii literaţi vizând sporul de 50% primit la pensie.
 

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu