Nervi tari şi presă slabă (Gândul)

Instigare la cenzură (Jurnalul Naţional) - Schimbări de la 1 februarie: creşte salariul minim şi apar noi taxe (Adevărul) - Primul tunel privat din România (România Liberă) - Andrei Marga, acuzat de fals şi haos. Evenimentul zilei a dat CNSAS în judecată în cazul Marga

Nervi tari şi presă slabă (Gândul)

Se solicită de către CE înăsprirea legislaţiei pentru ca presa să nu-i mai atace, hărţuiască,  streseze, intimideze pe magistraţi.
Subsemnatul, notează Cristian Tudor Popescu, n-am văzut încă un om al legii competent, imparţial şi decent care să fi fost atacat de presă din senin, din iarbă verde.
Şi chiar dacă s-ar întâmpla aşa ceva, magistratul în cauză e dator prin fişa postului să mai aibă o calitate: nervi tari.
Să-şi facă meseria inflexibil, orice s-ar spune în presă.
Pe Bruxelles îl roade grija de judecători.
Dar când, ani în şir, oameni obişnuiţi au fost calomniaţi, judecaţi,  condamnaţi la postul OTV, proaspăt în sfârşit închis, nu la cererea CE,  şi puteau fi oricând luaţi cu pietre de public, n-am auzit de vreo „îngrijorare” pe acolo.
În ce mă priveşte, ca gazetar şi cetăţean, o să cred întotdeauna că un atac, fie şi calomnios la adresa unei instiuţii sau a unor reprezentanţi ai ei, este mai puţin periculos pentru sănătatea democratică a unei societăţi decât botniţa legală pusă câinelui de presă. Pe gândul.info puteţi citi comentariul integral semnat de Cristian Tudor Popescu.

 

Instigare la cenzură (Jurnalul Naţional)

 Există soluţii pentru toate, presa nu face excepţie, crede Victor Ciutacu. "Una-i desfiinţarea presei. A doua-i desemnarea oficială, în sfârşit, a presei ca vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale. Şi, alături de suspecţii de terorsim, monitorizarea ei strictă de către ofiţeri patrioţi cu gramatica la fără frecvenţă. A treia-i cenzura oficială de stat. CNA poate fi redesenat legislativ şi înzestrat cu puteri discreţionare. Orice text/emisie să intre în ziar/pe post doar cu aprobare. Iar pe Net să fie cu filtru şi încuviinţare prealabilă. Strategia asta a aplicat-o, înainte de era Internetului, cu mare succes, unul Ceauşescu. Nu era pe-atunci foarte drept statul de drept şi l-au şi cam împuşcat, dar nimeni nu-i perfect".

Schimbări de la 1 februarie: creşte salariul minim şi apar noi taxe (Adevărul)

De la 1 februarie, intră în vigoare noul Cod Fiscal care prevede impozitarea veniturilor din agricultură, noi taxe pentru companiile energetice şi impozitarea cu 3% a veniturilor microîntreprinderilor. Tot din prima zi a lunii februarie, salariul minim creşte de la 700 de lei la 750 de lei.

Primul tunel privat din România (România Liberă)

Studiu de caz. Cum eşuează ideile de afaceri ale consiliilor judeţene prezentate investitorilor privaţi
Inerţia Guvernului de a urgenta lucrările de infrastructură determină autorităţile locale să ia în mână frâiele unor astfel de proiecte. Acestea  sunt ambiţioase, însă rămân la stadiul de vise ca urmare a fundamentării lor economice insuficiente şi a disputelor locale.

Andrei Marga, acuzat de fals şi haos. Evenimentul zilei a dat CNSAS în judecată în cazul Marga (Evenimentul Zilei)

Preşedintele Institutului Cultural Român e pus la zid de peste 2.000 de oameni care au semnat o petiţie împotriva abuzurilor comise de acesta. Petiţia a fost depusă la Senat. Iniţiatorii acţiunii civice sunt intelectuali care arată, punctual, falsurile din acte, comise de Andrei Marga, şi descriu haosul ce domneşte la ICR.

 

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu