Presa internațională: România iese de la EURO cu capul sus

rooommm.jpg

Image source: 
www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficia

Presa din Germania a lăudat naţionala antrenată de Mirel Rădoi, în timp ce Marca i-a evidenţiat pe Ianis Hagi şi George Puşcaş.

Într-un final, Germania şi-a impus stilul de joc, a eliminat România şi a ajuns în finala EURO 2019 U21. Puşcaş a reuşit “dubla”, iar golurile au făcut-o pe România să viseze, în timp ce Germania era şocată. Totuşi, în repriza a doua totul a revenit la cursul normal. România a dispărut din atac, dar a rezistat atacurilor adversarilor, cel puţin până în minutul 89, iar golul lui Amiri, din minutul 94, a pornit nebunia pe banca Germaniei. România iese de la EURO cu capul sus, scrie AS.

Germania a fost nevoită să aştepte 90 de minute pentru a se califica în finală şi totul datorită lui Waldschmidt, care a transformat o lovitură liberă. Germania a suferit în faţa unei echipe naţionale bune a României la care Puşcaş şi Hagi au ieşit în evidenţă, scrie și Marca.

E finală! anunță Bild. Germania învinge într-o luptă încinsă România. Germania a învins echipa care a fost revelaţia turneului, cu 4-2, şi s-a calificat în finala EURO 2019. Duminică, visul naţionalei poate deveni realitate.

'Mamma mía', ce generație!, exclamă Marca salutând astfel victoria ibericilor în cealaltă semifinală. Spania a învins Franța cu 4-1. Spaniolii au oferit un recital fotbalistic, câștigându-și dreptul de a fi în semifinală, mai scrie Marca.

O delegaţie rusească vine în Turcia pentru a discuta amplasarea sistemelor S-400 care vor fi aduse în prima jumătate a lunii iulie -  Hurriyet

O delegaţie rusească de zece persoane vine astăzi în Turcia pentru a discuta amplasarea sistemelor S-400 care vor fi aduse în prima jumătate a lunii iulie, scrie Hurriyet.

Echipele tehnice vor rămâne în Turcia, iar preşedintele Recep Tayyip Erdoğan spune că sistemele S-400 sunt un subiect care are legătură cu dreptul nostru la suveranitate.

"Turcia nu este în situaţia de a cere permisiunea în acest subiect şi cu atât mai puţin de a se apleca în faţa presiunilor", a spus preşedintele.

Pe de altă parte, Statele Unite transmit Ankarei că în cazul achiziţiei sistemului S-400, rolul Turciei în programul avioanelor de luptă F-35 va înceta şi, pe lângă acest fapt, economia Turciei va avea de suferit din cauza sancţiunilor ce vor fi impuse de Statele Unite. 

 

Întâlnirea cu Theresa May ar putea fi un pas spre depășirea cazului Skripal - Financial Times

Întâlnirea cu Theresa May ar putea fi un pas spre depășirea cazului Skripal, spune Vladimir Putin într-un interviu pentru publicația Financial Times.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că întâlnirea cu prim-ministrul britanic Theresa May în cadrul summitului G20 ar putea fi un prim pas în repararea relațiilor dintre Marea Britanie și Rusia, în urma disputei privind otrăvirea agentului rus Serghei Skripal.

Vladimir Putin spune că incidentul a fost o problemă între agențiile de informații și nu ar trebui să ducă la deteriorarea relațiilor diplomatice și a intereselor economice dintre Marea Britanie și Rusia.

Președintele rus consideră că Theresa May ar putea fi deschisă la reabilitarea relației cu Administrația de la Moscova, având în vedere faptul că urmează să se retragă în curând din funcția de prim-ministru al Marii Britanii.

Toată situația aceasta cu spioni și agenți secreți nu merită deteriorarea relațiilor. Această poveste cu spioni, cum o numim noi, nu merită nici măcar o copeică" a declarat Vladimir Putin într-un interviu pentru publicația Financial Times.

Revista presei internaționale din 28 iunie