Arafat: Se apropie momentul în care vom spune că nu este nevoie de starea de alertă

arafat_guv.ro_sursa_foto.jpg

Secretarul de stat, Raed Arafat
Secretarul de stat, Raed Arafat
Sursa imaginii: 
guv.ro

Prelungirea stării de alertă se face pe baza unor analize, în funcţie de mai multe aspecte, printre care necesitatea detaşării de personal, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care a adăugat că, în opinia sa, se apropie momentul când nu va mai fi nevoie de o asemenea măsură.

Întrebat dacă februarie ar putea să fie ultima lună în care se prelungește starea de alertă și ce condiții ar trebui îndeplinite pentru a nu mai avea stare de alertă în România, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus că prelungirea acestei stări se face pe baza unor analize.

Analizele stau la baza deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, iar apoi Guvern decide sau nu prelungirea stării de alertă.

Starea de alertă facilitează pentru noi anumite modalități de lucru. De exemplu, ați văzut necesitatea de detașare de personal. Fără stare de alertă nu mai putem detașa personalul. Sunt mai multe aspecte care sunt corelate cu starea de alertă. Dacă situația se îmbunătățește, dacă nu va mai fi nevoie de aceste lucruri, atunci se va decide să nu se mai prelungească starea de alertă. Că acest lucru se întâmplă luna viitoare sau peste două luni, va fi analizat și decis în Comitetul Național pentru Situații de Urgență și bineînțeles în Guvern”, a spus Arafat.

Există unele aspecte care fără starea de alertă nu mai pot fi menținute, cum ar fi detașarea de personal sau personalul angajat pe durata stării de alertă.

Cu certitudine starea de alertă nu este un lucru care va fi permanent, este provizorie și nimeni nu dorește să o mențină o zi în plus față de cât trebuie. Da, se apropie momentul, cred, în care vom zice că nu este nevoie. Care e acest moment, urmează să se decidă”, a adăugat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.