Va fi vaccinarea obligatorie în România? Răspunsul lui Arafat

arafat_guv.ro_sursa_foto.jpg

Secretarul de stat, Raed Arafat
Secretarul de stat, Raed Arafat
Sursa imaginii: 
guv.ro

Nu se discută în acest moment despre vaccinarea obligatorie sau despre un lockdown pentru nevaccinați în România, spune șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că până în prezent autorităţile din România nu au discutat despre vaccinarea obligatorie sau despre realizarea unei carantine a nevaccinaţilor, menţionând că măsurile luate până acum au dus la scăderea numărului de cazuri de COVID-19.

Austria și alte țări discută de obligativitatea vaccinării, sunt și unele măsuri mai dure acolo unde acum este o creștere a valului și a cazurilor noi. Noi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor și sigur că și datorită măsurilor și poate că și populația devenit mai atentă. Totuși trebuie să recunoaștem că s-au mai vaccinat, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit. Totuși s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut. În acest moment nu este pusă pe masă o discuție fie referitoare la vaccinarea obligatorie, fie la un lockdown pentru nevaccinați”, declară șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Austria reintroduce de luni lockdown-ul total, iar vaccinarea devine obligatorie începând cu 1 februarie. Lockdown-ul va dura de la 10 la 20 de zile, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg.

În replică, partidele de opoziţie pregătesc proteste masive, sâmbătă, la Viena, în contextul noii carantine generale decise de cancelarul Alexander Schallenberg.