Cîțu: Este şi responsabilitatea fiecărui cetățean de a-şi proteja propria sănătate şi familia prin imunizare anti-COVID

citu_vaccinare_maraton_gov_ro_fb.jpg

Premierul Florin Cîțu la un centru de vaccinare anti-covid
Sursa imaginii: 
Guvernul României / Facebook

Ministerul Sănătății pregătește mai multe măsuri pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-covid. Unele sunt pe partea de restricționare, altele pe partea de motivare anunță premierul. Florin Cîțu a subliniat că este şi responsabilitatea fiecărei persoane din România de a-şi proteja propria sănătate şi familia prin imunizare anti-COVID.

Premierul Florin Cîţu a afirmat miercuri că autorităţile vor face în continuare "toate eforturile" pentru a-i convinge pe cetăţeni că soluţia de a scăpa de pandemie este vaccinarea, subliniind că, pe de altă parte, este şi responsabilitatea fiecărei persoane din România de a-şi proteja propria sănătate şi familia prin imunizare anti-COVID.

"Aşa cum am făcut şi până acum, vom face în continuare toate eforturile pentru a-i convinge pe cetăţeni că soluţia de a scăpa de pandemie este vaccinarea. Ministerul Sănătăţii a venit ieri şi a prezentat - am avut o discuţie la Guvern şi după aceea în coaliţie - mai multe soluţii, unele sunt pe parte de restricţionare, altele pe partea de motivare (...). Vom vedea care dintre soluţii vor fi acceptate în coaliţie, eu mi-am spus părerea despre unele dintre ele, dar, repet, căutăm soluţii pentru a continua o campanie de vaccinare. Până la urmă, eu spun că este şi responsabilitatea fiecărei persoane din România, a fiecărui cetăţean, de a-şi proteja familia, de a-şi proteja pe cei apropiaţi şi propria sănătate, să se vaccineze", a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Întrebat de la ce număr de infectări zilnice cu COVID Guvernul va reintroduce noi restricţii şi dacă ideea avansată de ministrul Sănătăţii, ca părere personală, ca persoanele nevaccinate să aibă restricţii la participarea la evenimente în interior e o idee bună, fezabilă, premierul a precizat: "Noi avem şi în acest moment anumite praguri la care nu am renunţat: 0,5 la mie, 1,56 la mie, 2 la mie, 3 la mie".

"Atunci când ajungem la acele praguri, intră în vigoare anumite reguli la care noi nu am renunţat niciodată. Deci, nu trebuie să reinventăm ceva nou. Am avut şi anul trecut aceste praguri, ele au funcţionat, le folosim şi în continuare", a mai declarat Cîţu.