Florin Cîțu: Vrem să relaxăm toate restricțiile, dar e legat de vaccinare

citu_gov_ro.jpg

Image source: 
Guvernul României / Facebook

Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezită un risc în societate să-și poată continua viața și să revină la normalitate”, spune șeful Guvernului. 

Premierul Florin Cîțu spune că Executivul discută toate scenariile referitoare la relaxarea restricțiilor, însă acest lucru nu va fi posibil fără un grad mare de vaccinare anti-Covid-19.

Discutăm despre toate restricțiile și vrem să le relaxăm și toate sunt legate de rata de vaccinare. Inclusiv această restricție o luăm în calcul de a o relaxa”, este spune Florin Cîțu.

El a fost întrebat dacă obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiul liber ar putea fi eiminată dacă gradul de vaccinare depășește 50%.

Totodată, chestionat dacă relaxarea ar putea fi introdusă zonal, în funcție de gradul de vaccinare, premierul a spus că încă nu există o decizie.

Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezită un risc în societate să-și poată continua viața și să revină la normalitate”, adaugă Cîțu.

De asemenea, el precizează că starea de alertă va fi prelungită, cu eliminarea unor măsuri „care nu-și mai au rostul”, de exemplu cele legate de sezonul de schi. Premierul respinge varianta ca relaxarea unor restricții să aibă loc înainte de 1 iunie.  

"Da, prelungim starea de alertă. Sunt unele măsuri care nu îşi mai au sensul. De exemplu, în ceea ce priveşte staţiunile montane cu schiul, vom scoate acele restricţii pentru schi, de exemplu. Aveam nişte restricţii pe care le-am introdus acum două luni de zile, acelea nu vor mai exista că nu au sens în acest moment”, a explicat premierul.

Săptămâna viitoare, ședință de Guvern în stradă, în sprijinul campaniei de vaccinare

Premierul Florin Cîţu anunţă că săptămâna viitoare reprezentanţii Guvernului vor merge în ţară, la centre de vaccinare, pentru a sprijini campania de imunizare. "Săptămâna viitoare vom face o acţiune, un fel de şedinţă de Guvern în stradă, în care toţi vom fi şi vom vorbi cu cetăţenii, le vom răspunde la ce întrebări au, după ce ies de la vaccinareMiniştri şi secretari de stat, trebuie să se implice tot Guvernul direct în această campanie", a declarat, luni, Florin Cîţu.