Brazilia a înregistrat un nou record zilnic de decese cauzate de covid

7583583-hepta_mediafax_foto-anadolu_agency_hepta.jpg

Baloane roșii, tribut adus brazilienilor care și-au pierdut viața din cauza pandemiei de coronavirus pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro
Sursa imaginii: 
Hepta/Mediafax Foto

Oficiali în domeniul sănătăţii şi oameni de ştiinţă se aşteaptă ca Brazilia să depăşească în curând 3.000 de decese pe zi cauzate de noul tip de coronavirus. Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, care de la bun început a minimizat gravitatea pandemiei de coronavirus, pune acum sub semnul întrebării importanţa vaccinării. 

Brazilia a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record zilnic de decese cauzate de COVID-19, informează miercuri dpa, preluată de Agerpres.

Ministerul Sănătăţii al Braziliei a raportat că de luni și până marţi 2.841 de oameni au murit în urma infectării cu SAR-COV-2. Săptămâna trecută, în aceeaşi perioadă de 24 de ore au fost înregistrate pentru prima dată peste 2.000 de decese de COVID-19.

În total, 282.127 de oameni au murit până acum de COVID-19 în Brazilia, ţară cu o populaţie de 210 milioane de locuitori, printre cele mai afectate de pandemie. Doar SUA au înregistrat mai multe victime.

Oficiali în domeniul sănătăţii şi oameni de ştiinţă se aşteaptă ca Brazilia să depăşească în curând 3.000 de decese pe zi cauzate de noul tip de coronavirus.

În total, Brazilia a raportat 83.962 de infectări cu noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore, majorând numărul total de infectări la peste 11,6 milioane.

Instituţia ştiinţifică Fundaţia Oswaldo Cruz (Fiocruz) susţine că Brazilia se confruntă în prezent cu cel mai grav colaps din istorie al sistemului său de sănătate şi al spitalelor sale, după ce sistemul de sănătate brazilian s-a prăbuşit în mai multe oraşe.

Potrivit Fiocruz, 80% şi chiar mai mult dintre paturile din spitale sunt în prezent folosite în unităţile de terapie intensivă din spitalele publice în 24 dintre cele 26 de state federale ale Braziliei şi în districtul capitalei.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, care de la bun început a minimizat gravitatea pandemiei de coronavirus, pune acum sub semnul întrebării importanţa vaccinării, notează dpa.

Luni, Bolsonaro, lider populist de dreapta, a numit un nou ministru al sănătăţii, al patrulea de la declanşarea pandemiei.