Liderul sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, trimis în judecată

id162731_inquam_photos_ilona_andrei.jpg

Președintele Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou, Ion Rădoi
Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, a fost trimis în judecată pentru folosirea influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite în dosarul care vizează exploatarea spaţiilor comerciale. El e acuzat și de şantaj, după greva ilegală de anul trecut. 

 

Procurorii DNA anunţă trimiterea în judecată, sub control judiciar, a preşedintelui Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou, Ion Rădoi, pentru folosire a influenţei sau autorităţii având ca scop obţinerea de foloase necuvenite şi şantaj, în dosarul care vizează exploatarea nelegală a spaţiilor comerciale de la metrou.  A mai fost trimis în judecată, tot sub control judiciar, și un administrator al unei firme, bănuit de complicitate la folosirea de influență.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie 2018 - iulie 2021, invocând existenţa unui litigiu cu Metrorex SA, firma Sindomet Servcom - controlată de Rădoi - ar fi refuzat să predea spaţiile comerciale, continuând exploatarea nelegală a acestora şi obţinerea de venituri care se ridică la peste 10 milioane de lei. 

De asemenea, DNA mai investighează și modul în care Rădoi s-a folosit de poziția pe care o deține pentru atingerea unor scopuri personale sau interese de grup, iar nu pentru protejarea drepturilor salariaților Metrorex.

Între 2018 și 2021, prin amenințări, greve și proteste nelegale Ion Rădoi i-ar fi constrâns pe miniștrii succesivi ai Transporturilor, pe secretarii de stat și pe reprezentanții Metrorex să acorde în continuare firmei sindicatului drepturile de a folosi spaţiile comerciale ocupate în mod abuziv, prin organizarea unui protest ilegal.