Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu: Protestele de stradă sunt mai bine organizate decât par

Expert PSD privilegii medieval.jpg

Proteste în Piaţa Victoriei, arhivă (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)
Proteste în Piaţa Victoriei, arhivă (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)

Oamenii trebuie să respecte legea când organizează proteste de stradă, spune la RFI senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, membru în comisia specială privind justiţia.

Întrebat ce mesaj le transmite protestatarilor, Adrian Ţuţuianu a răspuns: „Le transmit două lucruri. În primul rând, există un procent scăzut de încredere în justiţie, pe care trebuie să-l aibă în vedere toţi cei care protestează. În al doilea rând, cred că este util pentru toţi cei care se exprimă pe acest subiect să facă puţin efort şi să citească textele adoptate şi să se lămurească dacă ele sunt sau nu de natură a împiedica activitatea justiţiei din România. Eu cred că mulţi le-au citit, cred că unii au îngrijorări legitime şi este normal să fie aşa, cred că sunt subiecte care pot fi obiect de controversă şi acum şi în viitor, dar mai cred că sunt şi foarte multe interese de natură politică, inclusiv asocierile unor partide politice din Opoziţie la aceste proteste ne lămuresc că nu există doar intenţii să spunem legate de independenţa justiţiei, dar şi anumite interese politice”.

Reporter: Protestele sunt organizate pe reţelele sociale, oamenii ies în stradă din proprie iniţiativă.

Adrian Ţuţuianu: Aţi spus foarte bine, sunt proteste organizate. Tot presa a arătat că ele sunt mai bine organizate decât par. Cred că e normal, dacă tot vorbim de stat de drept, ca cei care le organizează să şi le asume şi în felul acesta să respectăm şi legea, când organizăm proteste.

 
Adrian Ţuţuianu, despre protestele de stradă