Politologul Andrei Ţăranu: Moţiunea de cenzură a fost redactată pe un ton extrem de băşcălios

Politolog Andrei Taranu semnaturi candidati Presedintie.jpg

Andrei Țăranu: Problema cu semnăturile candidaților ar trebui să devină un subiect important după alegeri (Sursa foto: Facebook/Andrei Ţăranu)
Andrei Țăranu: Problema cu semnăturile candidaților ar trebui să devină un subiect important după alegeri (Sursa foto: Facebook/Andrei Ţăranu)

Opoziţia parlamentară nu va putea deveni o alternativă serioasă la actuala Putere, dacă nu va adopta un discurs credibil. Iată ce declară la RFI politologul Andrei Ţăranu, care comentează eşecul moţiunii de cenzură.

Andrei Ţăranu spune că moţiunea de cenzură a PNL a părut un demers neserios: „Moţiunea a fost redactată pe un ton extrem de băşcălios, dacă-mi permiteţi cuvântul, cu un nivel de glume extrem de jos. Nici Puterea nu a reacţionat altfel, premierul având şi el un discurs extrem de glumeţ, din nou cu ghilimele, la adresa Opoziţiei şi de multe ori mai degrabă superficial, fără să răspundă la întrebări”.

El crede că „Opoziţia ar face un lucru extraordinar, dacă ar reuşi să-şi depăşească nivelul şi să vină cu un ton mult mai serios, mult mai credibil. Deci Opoziţia acum începe să existe. Până acum, a fost mai degrabă palidă şi toată lumea dădea semnale că nu avem Opoziţie. Da, e adevărat, nu avem încă o Opoziţie puternică, dar ea din punctul meu de vedere începe să se manifeste şi cu oarecare inteligenţă politică ea ar putea să reprezinte chiar un semnal de alarmă pentru Putere”.

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost respinsă joi de Parlament. PNL, USR şi PMP nu au obţinut suficiente voturi în favoarea documentului. PSD nu a participat la vot.

 
Andrei Ţăranu, despre respingerea moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Tudose