USR propune modificarea legilor electorale. Senatoare: E nevoie de oameni noi în Consilii Locale, Parlament şi PE

usr_modificare_legi_electorale_senatoare_oameni_noi.jpg

USR vrea modificarea legilor electorale (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)
USR vrea modificarea legilor electorale (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)

USR a depus un pachet de proiecte de legi, prin care solicită între altele reducerea pragului pentru accederea în Parlament şi eliminarea celui fix pentru alegerile locale şi europene.

Senatoarea USR Florina Presadă spune la RFI că „este nevoie în continuare de oameni noi în Consilii Locale, Parlament, Parlamentul European. Credem că acest lucru va duce la o creştere a încrederii oamenilor în aceste instituţii. Este inadmisibil ca pentru forurile direct alese de către cetăţeni să avem o rată atât de mică de încredere”.

Ce propune USR? „Ne dorim eliminarea pragului electoral fix, aşa cum este acum, de 5% pentru alegerile locale şi alegerile europarlamentare şi scăderea pragului electoral de la 5% la 3% pentru alegerile Parlamentului. Totodată, propunem şi scăderea numărului de semnături necesar pentru înregistrarea unei candidaturi. Acum, acesta este de 1% din numărul total de alegători înscrişi în listele electorale, iar noi propunem 0,5% din numărul de alegători prezenţi la ultimele alegeri”, precizează senatoarea.

Florina Presadă, despre modificarea legilor electorale
314

Facebook comments