Cîţu: Moţiunea de cenzură este o certitudine, va fi depusă azi sau mâine

citu_motiune_cenzura_certitudine.jpg

Opoziţia pregăteşte o moţiune de cenzură în Parlament (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Opoziţia pregăteşte o moţiune de cenzură în Parlament (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Prima măsură care va fi eliminată când PNL-ul va ajunge la guvernare este TVA-ul defalcat, spune la RFI senatorul liberal Florin Cîţu. Vicepreşedintele formaţiunii declară că PNL va depune moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Tudose luni sau marţi.

Florin Cîţu precizează că PNL va încerca să modifice în Parlament măsurile fiscale anunţate de Guvern: „Bineînţeles că vom încerca şi vom avea amendamente. La fiecare lege propusă de PSD care a venit în Parlament am avut amendamente, pentru a le îmbunătăţi. Câteodată avem succes, câteodată nu. Deja avem o listă de măsuri care vor fi eliminate în primele zile de guvernare, când PNL va prelua guvernarea şi printre acestea TVA defalcat este prima măsură care va fi eliminată”.

Vicepreşedintele PNL declară că „moţiunea de cenzură este o certitudine, vă spun pentru că în acest week-end s-a lucrat la ea. Va fi depusă, cred, astăzi sau mâine şi după aceea vom începe o campanie de conştientizare a populaţiei pentru ce înseamnă această măsură, pentru că vrem ca cetăţenii să-şi sune parlamentarii şi să le spună să susţină această moţiune de cenzură, indiferent de culoarea politică, pentru că acest Guvern trebuie să plece. Nu cred că există un Guvern în istorie care a reuşit să-şi pună împotrivă toţi primarii, patronate, sindicate, societatea civilă, chiar şi UE”.

 
Florin Cîţu, despre moţiunea de cenzură pe tema Codului Fiscal