100.000$ pentru ca Dragnea să îi întâlnească pe cei mai importanți oameni din SUA. Liderul PSD neagă

PSD ar fi plătit 100.000 de dolari unei firme de lobby din SUA pentru a-i facilita liderului Liviu Dragnea întâlniri cu președintele american Donald Trump, vice-președintele Mike Pence şi cu alte persoane influente.  Liviu Dragnea dezminte informațiile.

Un politician român condamnat la închisoare pentru fraudarea alegerilor încearcă să-și aranjeze întâlniri cu vice-presedintele Statelor Unite, Mike Pence, și cu presedintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, scrie legistorm.com, site specializat în monitorizarea activității Congresului american și a activităților de lobby.  

Portalul aminteşte, într-un articol publicat pe 2 noiembrie (detalii aici), că Dragnea, preşedintele camerei inferioare a Parlamentului României, a fost condamnat anterior la doi ani de închisoare cu suspendare pentru încercarea de fraudare a referendumului de demitere a preşedintelui țării. 

Potrivit unor documente postate pe pagina de internet a Departamenului de Justiție, PSD ar fi plătit deja firmei de lobby Madison&Co 100.000 de dolari în patru tranşe, între iulie și octombrie 2017, pentru a-i facilita întâlniri liderului social-democrat Liviu Dragnea cu vicepreşedintele american, cu preşedintele Camerei Reprezentanților, precum şi cu persoane influente din mediul politic, din presă şi din mediul academic american.

Din mailurile făcute publice de firma de lobby rezultă că discuţiile pe acest subiect au fost iniţiate de Gheorghe Dimitrescu, fost consul la Strasbourg şi la New York, în prezent consilier al vicepreşedintelui Camerei Florin Iordache.

Într-un mail datat 24 aprilie 2017, Dimitrescu îi cere lui Al Madison, președintele companiei de lobby, să faciliteze cât mai curând posibil o întâlnire lui Dragnea, despre a cărui "vastă personalitate" spune că au mai discutat în 2016, la cel mai înalt nivel la Washington, cu preşedintele Donald Trump, cu vicepreşedintele Mike Pence şi cu Paul Ryan, întrevederile putând avea loc în SUA sau în orice alt loc în străinătate.

Liderul PSD a negat existența unui astfel de contract si spune că PSD n-a plătit niciun ban."Am citit informaţia dimineaţă şi am sunat la partid foarte mirat, mă gândeam că poate cineva din PSD ştie. PSD nu are niciun contract cu o firmă de genul ăsta şi nu a plătit niciun leu", a spus președintele Partidului Social Democrat.

Reamintim, Liviu Dragnea s-a aflat în SUA în ianuarie, în contextul ceremoniilor de instalare a lui Donad Trump la Casa Albă. Atunci, liderul PSD a postat pe Facebook imagini în care părea că discută cu Trump cu ocazia a ceea ce a numit "o cină restrânsă", deşi imaginile arătau că numărul celor prezenţi la eveniment era destul de mare.