Ministrul Teodor Meleșcanu prefațează Conferința Femeilor Francofone

mele_bun.jpg

Image source: 
Facebook / Teodor Meleșcanu

Miercuri începe la București a doua ediție a Conferinței Femeilor Francofone, organizată de România în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei, sub înaltul patronaj al Preşedintelui României şi în prezenţa Secretarului General al Francofoniei, doamna Michaëlle Jean.

Conferința, care se va încheia joi, 2 noiembrie, va aborda tematica Participării femeilor la viaţa economicăinovaţie, antreprenoriat şi dezvoltare și va reuni în jur de 450 de reprezentanți guvernamentali,  ai societății civile și ai mediului de afaceri, pentru a evidenția contribuțiile femeilor la dezvoltarea economică.

Ministrul român al afacerilor externe, Teodor Meleșcanu,  a vorbit la Rfi despre amploarea evenimentului și despre temele ce vor fi puse în discuție:

Conferința este deosebit de interesantă, pentru că se referă la participarea femeilor la viața economică și se bazează pe câteva idei: inovație, parteneriat și dezvoltare. Și, ca să vă dau o idee despre magnitudinea acestui eveniment, participă peste 450 de reprezentanți guvernamentali. Pe lângă ei sunt și reprezentanți ai mediului de afaceri, ai organizațiilor neguvernamentale, care cu toții urmăresc același obiectiv al promovării egalității de gen. Vor fi atât sesiuni plenare cât și ateliere pe trei domenii diferite: drepturile femeii și acesul la piața forței de muncă, inovație și spiritul antreprenorial al femeilor și leadeship-ul femeilor în viața și guvernarea economică. Vom folosi acest prilej pentru a celebra excelența femeilor în două domenii importante, precum cinematografia și moda”, a spus ministrul român de externe la RFI.

Ascultă interviul aici:

Teodor Meleșcanu despre Conferința Femeilor Francofone