Opozantul rus Alexei Navalnîi, eliberat din închisoare

Alexei Navalnîi, principalul opozant al președintelui rus, Vladimir Putin, a fost eliberat duminică din închisoare. El a stat după gratii 20 de zile pentru că a organizat manifestații neautorizate împotriva președintelui Vladimir Putin, relatează AFP.

La ieșirea din închisoare, Navalnîi, care și-a anunțat intenția de a candida la prezidențialele de anul viitor, a declarat că este ''gata să se apuce de lucru'' și că va merge la Astrahan (în sud-vestul țării) pentru a participa acolo, în cursul serii, la o manifestație care a fost aprobată de autoritățile locale.

Nu e pentru prima dată când opozantul rus ajunge în închisoare. Numai în acest an, Alexei Navalnîi a executat pedepse cu închisoarea de 15, 25 și 20 de zile pentru că a organizat manifestații neautorizate împotriva lui Putin.

În mesajul său, Alexei Navalnîi (41 de ani), avocat și blogger anticorupție a precizat că, pe durata detenției, a citit douăzeci de cărți, a învățat câteva cuvinte în limba kârgâză și a băut 80 de litri de ceai.

Duminică dimineața, partizani ai lui Navalnîi au desfășurat pe un pod din apropiere de Kremlin o banderolă pe care scria: ''Este timpul să ne debarasăm de Putin și să-l alegem pe Navalnîi''.

449

Facebook comments