Noii miniștri ai Cabinetului Tudose au depus jurământul

ceremonie_cotroceni.jpg

Ceremonia de învestire a miniștrilor Paul Stănescu la Dezvoltare, Felix Stroe la Transporturi și Marius Nica la Fonduri Europene
Image source: 
Administrația Prezidențială

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea nu au participat la ceremonia de la Cotroceni. De altfel, au lipsit inclusiv majoritatea membrilor Guvernului. Pe lângă premierul Tudose au mai fost prezenți vicepremierul Marcel Ciolacu și doi parlamentari PSD, Claudiu Manda și Gabriel Vlase.

Noii miniștri ai Cabinetului Tudose au depus, marți seară, jurământul de învestire la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii scurte.

Astfel, Paul Stănescu este de acum vicepremier și ministru al Dezvoltării în locul lui Sevil Shhaideh, iar Felix Stroe vine la Transporturi în locul lui Răzvan Cuc.

Nu în ultimul rând Marius Nica este ministru delegat pentru Fodurile Europene după demisia Rovanei Plumb.

Preşedintele Klaus Iohannis a preferat să nu susțină niciun discurs, deși obișnuia acest lucru la astfel de ceremonii.

Șeful statului a dat mâna cu cei prezenți, apoi s-a retras, iar noii miniștri au rămas să se felicite cu colegii prezenți.

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea nu au participat la ceremonia de la Cotroceni.

De altfel, au lipsit inclusiv majoritatea membrilor Guvernului. Pe lângă premierul Tudose au mai fost prezenți vicepremierul Marcel Ciolacu și doi parlamentari PSD, Claudiu Manda și Gabriel Vlase.