Prioritățile legislative din toamnă, discutate de PSD la Mamaia

Liderii PSD se reunesc din nou, în acest weekend, pe litoral, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional şi în cea a grupurilor parlamentare, pentru a discuta despre priorităţile legislative ale sesiunii de toamnă.

Printre acestea se numara legea parteneriatului public-privat, cea a prevenţiei, proiectul de modificare a legilor justiţiei, precum şi Legea pensiilor. La întrunirile PSD va participa şi premierul Mihai Tudose, care le va prezenta social-democraţilor punctul de vedere privind Pilonul II de pensii şi cel care vizează acciza la carburanţi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că va fi o toamnă cu „o bogată” activitate legislativă, în condiţiile în care urmează să fie aprobate în Parlament Legea parteneriatului public-privat, cea a prevenţiei şi proiectul de modificare a legilor justiţiei.

Referitor la propunerea ALDE de înfiinţare a Autorităţii independente de interceptare a convorbirilor, liderul PSD a spus că acest subiect va fi discutat în cadrul şedinţelor din acest weekend, în condiţiile în care ideea nu i se pare greşită.

Pe agendă se află și nominalizarea respectiv aprobarea departamentelor Consiliului Naţional şi desemnarea conducerii Departamentului Naţional al Resursei Umane şi a Direcţiei de Gestiune a carierei politice din cadrul acestuia.

Tot în acest weekend, premierul Mihai Tudose şi o parte dintre miniştrii săi le vor prezenta social-democraţilor punctul de vedere privind Pilonul II de pensii, acciza pe carburanţi şi eliminarea impozitului pe dividende de la 1 ianuarie 2018.

Şi liderii ALDE se reunesc, în acest weekend, în staţiunea Mamaia.

448

Facebook comments