Andronescu: Evident că mă îngrijorează protestele, dar trebuie să avem încredere în ministrul Toader

Ecaterina Andronescu

Image source: 
RFI România (arhivă)

Ecaterina Andronescu, vicepreședinte PSD: ”Eu nu cred că printr-o lege trebuie neaparat să dai mai multă putere unei instituții într-un moment sau altul, ci pur și simplu trebuie să faci instituția să funcționeze”.

”Evident că mă îngrijorează protestele”, dar în același timp trebuie să avem încredere în ministrul Justiției Tudorel Toader pentru că este un profesionist, spune la RFI senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu.

Peste 1.000 de oameni au ieșit în stradă, ieri seară, numai în București, iar alte câteva sute în marile orașe, pentru a protesta față de propunerile controversate la legile justiției.

Ecaterina Andronescu a precizat la RFI că oamenii ar trebui să aibă răbdare și să vadă proiectul final al acestor legi care va ajunge în Parlament

”Evident că mă îngrijorează, că ar fi anormal să nu ma îngrijoreze și chiar mă gândeam eu așa, raportându-mă și la ministrul Justiției și la oamenii care au ieșit să protesteze în stradă, trebuie să ții seama  de lucrurile acestea. Dar în același timp, cred că domnul ministru al Justiției ne-a arătat tuturor că este un profesionist. Eu nu sunt un specialist al justiției, ca urmare, de ce noi să nu-i dăm credit să discute cu asociațiile profesionale din domeniu, cu instituțiile care gestionează acest domeniu extrem de delicat și, în felul acesta, să avem un punct de vedere argumentat. După care, ceea ce discută profesioniștii, ajunge în Parlament, acolo sunt reprezentate toate grupurile parlamentare. Cred că acestea sunt demersurile firești”, a spus Ecaterina Andronescu.

Cât despre faptul că asociațiile de profil, procurorii și judecătorii i-au reproșat ministrului Toader că nu au fost consultați, Ecaterina Andronescu a spus că ”aici nu este vorba despre documentul modificat, ci este vorba despre exprimarea publică a unor principii care ar trebui să ducă societatea spre o mai mare încredere în justiție. Aș da mai mult credit profesioniștilor. De asemenea, eu nu cred că printr-o lege trebuie neaparat să dai mai multă putere unei instituții într-un moment sau altul, ci pur și simplu trebuie să faci instituția să funcționeze”.