Turcan: Asistăm la un asalt înfiorător al unor suspecţi de corupţie la adresa instituţiilor din justiţie

Tudorel Toader Inspectia Judiciara Augustin Lazar.jpg

Conflict între Parlament şi procurorul general (Sursa foto: pixabay.com)
Conflict între Parlament şi procurorul general (Sursa foto: pixabay.com)

Instituţiile din justiţie trebuie să fie credibile, declară la RFI prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan. Ea spune în contextul scandalurilor legate de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, că e vorba de un “asalt înfiorător al unor suspecţi de corupţie la adresa instituţiilor din justiţie”.

Raluca Turcan consideră că “instituţiile din justiţie trebuie să fie credibile. Această credibilitate este dată de performanţa oamenilor în instituţiile respective şi de pregătirea lor. De aceea, în momentul în care apar scandaluri, cel mai sănătos pentru cei care sunt în afară şi au nevoie de funcţionarea corectă a acestei instituţii este să se autoregleze, să-şi sancţioneze singuri, din interior, abuzurile, derapajele. De aceea, m-aş fi aşteptat ca în decursul timpului, Inspecţia Judiciară, CSM-ul să ia mult mai mult atitudine şi să prevină astfel de conflicte care au apărut în interiorul DNA-ului şi care fac rău instituţiei”.

În opinia sa, “asistăm la un asalt înfiorător al unor oameni suspectaţi de corupţie la adresa instituţiilor din justiţie şi atenţie, nu spun la adresa unui singur om. Or acest fenomen este unul foarte îngrijorător. România are nevoie, pentru a fi partener egal în ochii celor din afara ţării şi de la care avem multiple avantaje, să aibă instituţii solide, funcţionale şi care să-şi facă datoria, să respecte legea, să-şi desfăşoare activitatea pentru cetăţeanul de rând din această ţară”.

548

Facebook comments