Kelemen Hunor la RFI, despre George Soros: Nu cred că un singur om poate răsturna regimuri

kelemen_hunor_rfi_george_soros.jpg

Miliardarul George Soros, criticat de liderul PSD, Liviu Dragnea (Foto: AFP/Olivier Hoslet)
Miliardarul George Soros, criticat de liderul PSD, Liviu Dragnea (Foto: AFP/Olivier Hoslet)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune la RFI că a avut o bursă de la fundaţia Soros în 1993 şi nimeni nu i-a cerut vreodată ceva la schimb. Liderul Uniunii crede că un singur om nu poate să răstoarne regimuri şi să creeze probleme globale, aşa cum periodic este arătat miliardarul George Soros, descris de Liviu Dragnea ca un “personaj malefic”.

Kelemen Hunor spune că nu ştie pe ce se bazează criticile preşedintelui PSD la adresa omului de afaceri George Soros: “Nu vreau să intru în nici o polemică, nici cu Dragnea, nici cu alţii, fiindcă nu cunosc pe ce se bazează aceste afirmaţii, eu nu am informaţii, nu am probe, nu am date, deci din acest punct de vedere rămân extrem de distanţat şi reticent, fiindcă fără să am probe, nu vreau să intru în astfel de detalii”.

Liderul UDMR povesteşte experienţa sa personală cu o fundaţie finanţată de George Soros: “Personal, am avut o bursă de la fundaţia Soros în ’93, când eram jurnalist şi am ajuns la Europa Liberă, am făcut un stagiu datorită acestei burse şi nimeni niciodată nu mi-a cerut nimic în schimb, nici Fundaţia pentru o Societate Deschisă, nici altcineva. Deci din acest punct de vedere, experienţa mea personală nu e una negativă, dar sigur că Dragnea ştie de ce spune acest lucru, trebuie să spună şi societăţii şi opiniei publice, cu argumente, cu probe, cu informaţii, dacă le are. Oricum, nu cred că un singur om poate să răstoarne regimuri şi mai ales să creeze probleme globale, aşa cum periodic este arătat Soros”.

 
Kelemen Hunor, despre George Soros