Conflictul PSD-Grindeanu, tranșat de moțiunea de cenzură. Cum se poziționează opoziția?

UDMR va decide în ziua votului dacă susține sau nu guvernul Grindeanu. USR anunță  că parlamentarii săi nu vor vota la moţiunea de cenzură iniţiată de către PSD. 

 

Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, anunță că a primit mandat pentru a negocia, începând de luni, cu reprezentanţii guvernului și ai coaliției PSD-ALDE.Întrebat cum va vota UDMR la moţiunea de cenzură de miercuri, preşedintele uniunii a declarat că o decizie în acest sens va fi luată în ziua votului. Totodată, Kelemen Hunor susține că partidul său nu va negocia portofolii.

„Vom decide ce va face PNL mâine (duminică), în condiţiile în care şedinţa nu este convocată conform Regulamentului şi într-un mod ilegal. Majoritatea încă e la PSD, majoritatea e PSD-ALDE, e în mâna lui Dragnea. Procedural ar trebui convocat un BPR în care să se depună moţiunea de cenzură, să fie analizată, se vadă dacă e semnată aşa cum prevede Regulamentul, apoi lăsată spre dezbatere şi ulterior votul final”, a transmis preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, în ziua în care liberalii își aleg noul președinte.

”Din păcate, sub cupola Parlamentului a fost transferată lupta pentru putere şi influenţă a clanurilor din PSD. La o astfel de dispută internă, nici un alt partid parlamentar nu ar trebui să se află în sală. Doar aşa PSD ar putea înţelege în ce situaţie ridicolă s-a pus singur, Dragnea ar putea pricepe că viclenia de tip Teleorman nu ţine loc de inteligenţă, iar românii ar vedea cu ochii lor ce oameni de proastă calitate au votat”, transmitel PMP, prin liderul formațiunii, Traian Băsescu. 

Preşedintele interimar al USR, Elek Levente, a anunţat la rându-i, sâmbătă, că parlamentarii nu vor vota la moţiunea de cenzură iniţiată de către PSD împotriva guvernului Grindeanu.  USR susține că PSD și-a pierdut credibilitatea și că singura ieșire onorabilă din criza politică ar fi convocarea alegerilor anticipate. 

 

1026

Facebook comments