Klaus Iohannis și Donald Trump vor face o declarație de presă comună

Administraţia Prezidenţială anunţă că astăzi va avea loc o declaraţie de presă comună a lui Klaus Iohannis cu preşedintele SUA, Donald Trump, prima astfel de conferinţă pe care un şef de stat român o susţine împreună cu un președinte american la Casa Albă în ultimii 30 de ani.

Preşedintele Klaus Iohannis este primul lider din Europa de Est care este primit de Donald Trump.

Şeful statului român se află de mai multe zile în vizită în Statele Unite, unde s-a întâlnit deja cu şeful CIA  şi cu mai mulţi congresmani americani. Întrevederea cu Trump va fi precedată, însă, şi de întâlnirea cu secretarul de Stat Rex Tillerson.

Oficialul român va ajunge vineri la Casa Albă în jurul orei 21, ora României, unde va fi întâmpinat de preşedintele Donald Trump.

Klaus Iohannis va semna în Cartea de Onoare, apoi va fi invitat de preşedintele SUA în Biroul Oval, pentru convorbiri tete-à-tete.

Administraţia Prezidenţială a confirmat că va exista şi o declaraţie de presă comună a lui Klaus Iohannis cu preşedintele SUA Donald Trump.

Într-un comunicat transmis, săptămâna trecută, Administrația Prezidențială arăta că întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia