Sulfina Barbu: Legea salarizării din 2011 era mai bună decât cea din prezent

sulfina_barbu_lege_salarizare.jpg

Legea salarizării, motiv de dispute între Putere şi Opoziţie (Foto: RFI)
Legea salarizării, motiv de dispute între Putere şi Opoziţie (Foto: RFI)

Proiectul de lege privind salarizarea în sectorul bugetar arată prost, declară la RFI vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu, fost ministru al Muncii. Ea susţine că legea din 2011 era mai bună decât documentul aflat în prezent la dezbateri în Camera Deputaţilor.

Sulfina Barbu spune că „din păcate, legea salarizării arată prost. Plecăm de la necesitatea unei legi a salarizării unitare, care a fost invocată de toate partidele politice. PNL susţine adoptatea unei legi privind salarizarea unitară în sistemul bugetar, dar din păcate, actualul proiect de lege încalcă principiile esenţiale. Primul principiu pe care-l încalcă este cel al eliminării discrepanţelor din sistem (...). Nu se întâmplă acel lucru anunţat de către iniţiatori şi anume corelarea pe verticală şi pe orizontală a salariilor bugetarilor”.

Amintindu-i-se că a existat o lege a salarizării şi în timpul Guvernului Boc, soldată cu un eşec, din punctul de vedere al sindicatelor, Sulfina Barbu a replicat: „Legea salarizării unitare promovată în 2011 am să vă spun că este o lege bună şi este mai bună decât actuala lege a salarizării unitare. Faptul că a fost amânată aplicarea ei a fost un lucru greşit şi din păcate, au trecut aproape şapte ani de la adoptarea unei legi bune, dar care nu a fost aplicată. Şi actuala lege care se discută în Parlament şi pe care PSD-ul abuziv vrea să o treacă fără să admită nici un amendament al Opoziţiei riscă să aibă aceeaşi soartă”.

 
Sulfina Barbu, despre legea salarizării