Conservatorii britanici, victorioși la scrutinul local. UKIP pierde toate mandatele

may_corbyn.jpg

Image source: 
France24

Succes electoral important pentru Partidul Conservator al premierului britanic Theresa May la alegerile locale: conservatorii au obținut peste 500 de mandate în plus față de cele pe care le aveau și și-au asigurat controlul în 11 noi Consilii Locale. 

Scrutinul a căpătat o importanță și mai mare, în contextul în care în opt iunie vor avea loc alegeri parlamentare anticipate:

De când am preluat mandatul am încercat să arăt că acest guvern lucrează pentru întreaga țară. Rezultatele locale sunt încurajatoare.  Dar nu iau totul de-a gata. Nici echipa mea nu privește alegerile legislative  ca fiind câștigate în avans, pentru că miza e prea mare. Nu e vorba de cine câștigă sau pierde un scrutin local, ci de a ne asigura că obținem cea mai bună negociere posibilă a Brexitului, că economia rămâne puternică și că  anii ce vor veni vor fi de succes. 

“Avem cinci săptămâni pentru a câştigat alegerile generale pentru a transforma fundamental Marea Britanie”, a transmis și liderul laburist Jeremy Corbyn: 

Le cer tuturor celor care susțin Partidul Laburist să ne voteze candidații și să aleagă acel guvern laburist care chiar poate schimba societatea, care poate fi un guvern cei mulți, nu pentru cei puțini. Trebuie să ne mobilizăm electoratul pentru alegerile din iunie. Trebuie să ne facem mesajul auzit. Iar eu sunt determinat să fac asta!

La alegerile locale, formațiunea eurosceptică UKIP a pierdut toate mandatele pe care le deținea. 

952

Facebook comments