Trump amenință din nou Coreea de Nord. Întâlnire inopinată la Casa Albă

Șefi ai administrației Donald Trump se întâlnesc, miercuri, la Casa Albă cu întregul Senat american pentru a-i informa pe aleși în legătură cu situația din Coreea de Nord. Întrunirea are loc în contextul tensionării relațiilor dintre cele două state.

Cei 100 de senatori au fost chemați la Casa Albă pentru o ședință inopinată cu secretarul de stat Rex Tillerson, secretarul apărării Jim Mattis, directorul comunității de informații, Dan Coats, și generalul Joseph Dunford, președintele comitetului șefilor de stat major, transmite Reuters preluat de Agerpres.

În mod obișnuit, oficialii administrației sunt cei care merg la Capitol Hill pentru a se adresa membrilor Congresului în chestiuni de politică externă, astfel că este neobișnuit ca întregul Senat să se ducă la Casa Albă și ca toți cei patru oficiali să fie prezenți.

Washingtonul și-a exprimat tot mai multe îngrijorări în legătură cu testele nucleare și cu rachetă ale Coreii de Nord, dar și cu amenințările Phenianului că va ataca SUA și aliații asiatici ai acestora.

Trump, care a discutat telefonic în weekend cu președintele Chinei și premierul Japoniei, le-a spus luni ambasadorilor la Consiliul de Securitatea al ONU că situația actuală este inacceptabilă și ar trebui impuse noi sancțiuni Coreii de Nord.

Mai mult, întrunirea inedită de la Casa Albă are loc la scurt timp după ce un submarin american a ajuns în apele Coreei de Sud, pe fondul tensiunilor generate de cel mai recent test balistic al Phenianului. USS Michigan este un submarin nuclear care transportă 154 de rachete de croazieră Tomahawk, 60 de membri ai trupelor speciale şi minisubmarine.

Sozirea în zonă a navei de luptă americane are loc exact în ziua în care Phenianul sărbătoreşte împlinirea a 85 de ani de la înfiinţarea armatei sale, zi marcată în trecut de teste cu rachete de croazieră.