Andreea Cristea, victima atacului terorist de la Londra, a murit

andreea-cristea.jpg

Andrei Burnaz și Andreea Cristea
Andreea Cristea era la Londra în vacanță cu logodnicul ei, Andrei Burnaz
Image source: 
Metropolitan Police

Românca Andreea Cristea, victima atacului terorist de pe Podul Westminster de la Londra de pe 22 martie 2017, a decedat în spital în urma rănilor căpătate în acea zi. Ea este a cincea persoană ucisă în acel atac lansat de Khalid Massood. 

"După o luptă de două săptămâni pentru viața ei, iubita noastră Andreea - minunata noastră fiică, soră, parteneră, prietenă devotată și unica, cea mai iubitoare de viață ce poate fi imaginată, a fost smulsă în mod crud și brutal din viețile noastre în modul cel mai lipsit de suflet și de minte", se spune într-un comunicat făcut public de familia Andreei Cristea.

"Ambasada României la Londra a aflat cu profund regret despre trecerea în nefiinţă a Andreei Cristea, victimă a atacului terorist din Londra în ziua de 22 martie. Transmitem sincere condoleanțe familiei și prietenilor în acest moment dificil.Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va continua să acorde familiei întregul sprijin necesar, inclusiv în ceea ce priveşte îndeplinirea formalităţilor administrative pentru repatrierea trupului neînsufleţit." se spune într-un comunicat al Ambasadei României la Londra.

În vârstă de 31 de ani, de profesie arhitectă, Andreea Cristea a căzut de pe Podul Westminster în Tamisa de la înălțimea de șapte metri atunci când Masood, un cetățan britanic de 52 de ani convertit la islam, a intrat pe trotuar cu o mașină 4 x 4 cu viteza de 120 de kilometri la oră izbind zeci de trecători.

Andreea Cristea a fost scoasă din apă și dusă la spital în stare gravă, unde a sucombat după două săptămâni rănilor sale grave.

Andrei Burnaz a fost și el ușor rănit și s-a aflat ulterior că urma să o ceară în căsătorie pe Andreea Cristea chiar în ziua atacului terorist.

Masood, despre care Poliția Metropolitană spune că a acționat singur, a ucis trei persoane pe pod și a rănit alte câteva zeci, după care a intrat în curtea parlamentului britanic unde l-a înjunghiat mortal pe polițistul neînarmat Keith Palmer înainte de a fi împușcat mortal de agenți de securitate.