Liviu Dragnea: Nu-mi asum concluziile evaluării făcute de ministrul Justiţiei

liviu_dragnea_nu_asum_concluzii_evaluare_ministrul_justitiei.jpg

Liviu Dragnea, dezamăgit de rezultatul evaluării lui Kovesi şi Lazăr (Sursa foto: site PSD)
Liviu Dragnea, dezamăgit de rezultatul evaluării lui Kovesi şi Lazăr (Sursa foto: site PSD)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că nu îşi asumă raportul prezentat miercuri de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, privind evaluarea şefei DNA şi a procurorului general.

Întrebat dacă este mulţumit de raportul prezentat de Tudorel Toader, preşedintele PSD a răspuns: “Nu. Eu am spus de multe ori în toate apariţiile mele publice că voi susţine decizia ministrului într-un fel sau altul, dacă va fi argumentată. Din păcate, nu am ce să susţin, pentru că ori mă aşteptam la o argumentaţie în care să ne spună tuturor de ce trebuie menţinuţi în funcţie şefii Parchetelor, ceea ce era o opţiune şi un rezultat al evaluării ori argumentaţie pentru a cere revocarea lor”.

Întrebat dacă îşi asumă concluzia evaluării Codruţei Kovesi şi a lui Augustin Lazăr, Liviu Dragnea a răspuns: “Eu nu mi-o asum. În schimb, am văzut o argumentaţie pentru a fi revocaţi, cu o concluzie pentru a fi menţinuţi. Din păcate, nu am ce să susţin şi trebuie să recunosc că am o oarecare dezamăgire. Mă interesează, sincer, foarte puţin dacă rămân sau nu în funcţie aceşti procurori”.

Liderul PSD a comentat ironic ideea mecanismului de verificare a Ministerului Public anunţată de Tudorel Toader: “Am văzut că tremură de frică procurorii şefi”.

Liviu Dragnea a mai declarat că nu se pune problema demiterii lui Tudorel Toader, chiar dacă este “dezamăgit” de raportul acestuia.

Ministrul Justiţiei a anunţat miercuri că nu este oportună revocarea lui Kovesi şi Lazăr. El a precizat însă că este oportună “instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ”, iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii.